сряда, 31 август 2011 г.

Надал и Джокович с победи, макар и доста различни

Шампионът от миналата година Рафаел Надал започна с трудна трисетова победа защитата на титлата си от Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.
В среща от първия кръг на надпреварата “Ел Торо” се изправи срещу  представителя на Казахстан Андрей Голубьов и след близо три часа игра стигна до крайния успех с 6/3, 7/6, 7/5.
Мачът започна отлично за Голубьов, който с агресивна игра стигна до ранен пробив и преднина от 3/1, но оттук до края на сета контролът премина изцяло на страната на Надал и след серия от 5 последователно спечелени гейма, той записа сета в своя актив.
Втората част отново започна с преднина за тенисиста от Казахстан, като този път той поведе дори с 3/0, а в деветия гейм получи възможността да сервира да сета (при 5/3), но и този път Рафа отговори подобаващо – отрази и 5-те сетбола за Голубьов, върна пробива в последния възможен момент, а в последвалия тайбрек  не остави шансове на своя противник – 7:1 и преднина от два на нула сета.
По традиция, в началото и на третия сет Надал бе неузнаваемо слаб, допусна два безответни пробива и преднина от 5/2 за своя опонент, но в този момент сякаш Рафа включи на по-горна предавка и след 5 поредни гейма сложи точка на спора и си осигури мястото във втория кръг на турнира.
Там вече е и световният номер 1 Новак Джокович, който дори не успя да поизпоти срещу дебютанта в надпреварата Конард Нилад (Ирл), като при резултат 6/0, 5/1 ирландецът се отказа поради контузия.
Резултати:
I кръг:
Давид Ферер2666
Игор Андреев6304
Жо-Вилфред Цонга666
Йен-Сун Лу444
Фернандо Вердаско3666
Ярко Ниеминен6414
Николай Давиденко66626
Иван Додиг73062
Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар