петък, 12 август 2011 г.

Батков подготвя глоби в "Левски", Станимир Стоилов отново е на хоризонта

Собственикът на "Левски" Тодор Батков ще глоби футболистите с по 30% от заплатите им за август, пише "Тема спорт". Наказанието е заради ранното отпадане в Лига Европа.

Сините си размениха по една победа с по 2:1 със "Спартак" (Търнава), но в реванша в Словакия домакините спечелиха след изпълнение на дузпи. По-голяма ще е глобата на Сержиньо Грийн, който си изкара червен картон за удар без топка в продължението на втория двубой. Батков ще удържи 70% от заплатата на холандския футболист.

Отпадането ще затрудни значително формирането на бюджета на "Левски". Това заяви Батков веднага след мача в Търнава. По думите му с евентуалното влизане в групите на Лига Европа клубът е щял да осигури издръжката си за три месеца.

Заради липсата на средства е била закрита старшата възраст на юношеската школа, която досега тренирала на "Раковски", допълва "Тема спорт". Така в ДЮШ на клуба няма да има състезатели, по-големи от 18 г. Най-добрите от този отбор ще бъдат взети на "Георги Аспарухов", а останалите ще трябва да си търсят нови отбори.

"Левски" ще опита да си осигури средства от няколко евентуални трансфера. Най-вероятен засега изглежда този на Дарко Тасевски в "Ростов". Даниел Младенов също може да бъде продаден.

На треньорския пост също може да настъпи промяна. Според "Меридиан мач" Георги Иванов-Гонзо иска да вземе за свой наследник Станимир Стоилов, а той самият да остане само като спортен директор. Бившият треньор на "Левски" и националния отбор също се провали в евротурнирите, като неговият "Анортозис" беше отстранен от македонския "Работнички" след 3:2 в двата мача в третия предварителен кръг на Лига Европа. Ако бъде уволнен, Стоилов вероятно ще бъде поканен в "Левски".

Сините вече са във Варна, където играят с "Черно море" в събота двубоя си от втория кръг на първенството.
Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар