четвъртък, 18 август 2011 г.

Григор Димитров изпусна Давид Ферер

Най-добрият наш тенисист Григор Димитров приключи участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.
В среща от втория кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, българинът отстъпи с 1:2 сета пред световния номер 6 Давид Ферер, в отделните части 6/4, 1/6, 5/7.
Григор започна плахо двубоя и позволи на Ферер да стигне до 0:30 още в първото му подаване, но за радост до пробив не се стигна, а с всяка изминала минута хасковлията набираше нужното самочувствие.
Така се стигна до четвъртия гейм, в който след серия от отлични ретури Григор стигна до две поредни възможности за брейк, възползва се още от първата и поведе с 3/1.
Последва изключително стабилен сервис гейм за първата ни ракета, с който той затвърди пробива си, а малко по-късно стигна до възможността да сервира за сета при 5/3.
Вместо да довърши започнатото, Гришо изигра един изключително слаб гейм, в който позволи на Ферер да го пробие на нула, но в следващия гейм Фортуна кацна на рамото на българина и след голяма доза късмет и непредизвикана грешка от страна на испанеца сета бе затворен в полза на нашия състезател.
В началото на втория сет пред Димитров се отвори великолепната възможност да нанесе може би решителния си удар, след като Ферер допусна две поредни двойни грешки и даде шанс за пробив на хасковлията.
За съжаление бекхенд ретурът на Григор падна на сантиметри в аут, което позволи на испанеца да задържи подаването си, а в ответния гейм Ферер на свой ред стигна до пробив.
Последваха два маратонски гейма, които бяха спечелени от световния номер 6, с което той на практика предреши изхода на сета, а малко по-късно логично възстанови статуквото на корта, пращайки мача в решителната трета част.
Тя започна с подчертано предимство на сервиращите, за да се стигне до деветия гейм, когато при начален удар на испанеца Григор достигна до две възможности за пробив, които де факто бяха скрити мачболи.
За съжаление в тези ключови моменти българинът не показа нужната стабилност, пропиля отличния шанс, а в дванадесетия гейм загуби подаването си (след като отрази три мачбола), а с това и срещата.
Така с победата си в първия кръг Григор Димитров напусна турнира в Синсинати със заработени 45 точки за световната ранглиста и малко над 17 000 долара от наградния фонд.

Статистиката от двубоя:
Ферер
Димитров
55
1-ви сервис %
58
4
Асове
5
8
Двойни грешки
6
 5/14
Възможности за пробив
 2/7
 105/203
Общо спечелени точки
 98/203
Времетраене: 2.24 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар