понеделник, 29 август 2011 г.

"Реал" (Мадрид) стартира Ла Лига с 6 гола и хеттрик на Роналдо

Вицешампионът "Реал" (Мадрид) започна отлично новия сезон в Ла Лига с категорична победа с 6:0 като гост на "Сарагоса".

Звездата на белите Кристиано Роналдо откри головата си сметка в шампионата с хеттрик, а по едно попадение добавиха Марсело, Шаби Алонсо и Кака.

"Сарагоса" започна срещата с изцяло дефанзивна тактика и петима бранители. Домакините веднага трябваше да приемат играта в своята половина, а първият гол беше само въпрос на време.

"Реал" откри резултата в 24-ата минута след бърза атака на Месут Йозил и отлично центриране към Роналдо. Португалецът засече топката от около десетина метра за 1:0. Само две минути по-късно столичани имаха и претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена.

Това не се отрази негативно на мадридчани и след още толкова те вече водеха с 2:0. Този път се разписа Марсело след асистенция на Серхио Рамос. До края на полувремето последваха нови пропуски от чисти положения, които продължиха и след почивката.

"Реал" направи преднината си класическа чак в 64-ата минута, когато Шаби Алонсо преодоля вратаря Роберто Хименес с далечен удар. В средата на полувремето Роналдо отново се пласира най-добре във вратарското поле на "Сарагоса" и засече остро центриране на Анхел ди Мария за 4:0.

Бразилецът Кака влезе като резерва и в 82-ата минута също вписа името си сред голмайсторите. Той напредна в наказателното поле, преодоля противников защитник и с красив удар направи резултата 5:0. Пет минути по-късно при следващата атака през Кака последва центриране на бразилеца и Роналдо оформи хеттрика си и крайното 6:0.
Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар