вторник, 30 август 2011 г.

Цвети Пиронкова с летящ старт на US Open

Първата ни ракета при жените Цвети Пиронкова започна по най-добрия начин кампанията си в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.
Преди минути младата пловдивчанка сломи с 2:0 сета французойката Вържини Разано, в отделните части 6/2, 6/3  и така за трети път в своята кариера достига до втория кръг във Флашинг Медоус.
Двубоят започна и се разви отлично за Цвети, която достигна до две възможности за пробив още в първия сервис гейм на французойката, но след продължителна битка Разано успя да удържи подаването си.
Все пак до пробив за българката се стигна и това бе факт в третия гейм, след който Цвети с лекота сервира да затвърди предимството си за 3/1. Последва нов измъчен сервис гейм за Разано, а интригата в първата част окончателно бе сломена в седмия гейм, в който Пиронкова реализира втория си пробив и то от 0:40.
Очевидното предимство на българката продължи и на старта на втората част, а серията й от последователно спечелени геймове й позволи да си осигури комфортна преднина от 3/0.
Последва малко изненадващ пробив от страна на французойката, но въпреки това Цвети не позволи контролът върху развитието на двубоя да й се изплъзне, отрази две възможности за пробив в шестия гейм, след което без проблеми стигна до крайната победа.
Така пловдивчанката взе първа победа от досега изиграните три двубоя срещу Вържини Разано, а във втория кръг ще се изправи срещу поставената под номер 13 в основната схема - китайката Пън Шуей.
Статистиката от двубоя:
Пиронкова
Разано
53
1-ви сервис %
65
1
Асове
2
1
Двойни грешки
2
 5/13
Възможности за пробив
 1/4

Времетраене: 1.19 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар