сряда, 24 август 2011 г.

Григор Димитров с измъчена победа на старта в Уинстън-Салем

Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров стартира с успех участието си на международния тенис турнир на твърди кортове в Уинстън-Салем (САЩ) с общ награден фонд 553 125 долара.
В среща от втория кръг на надпреварата българинът, който е поставен под номер 14 в основната схема, успя да измъкне изключително драматична победа срещу представителя на домакините Доналд Янг с 2:1 сета, в отделните части 6/4, 2/6, 7/6.
Двубоят започна позитивно за хасковлията, който влезе в мача пределно концентриран, стигна до така необходимия му пробив в петия гейм, след който просто взе подаванията си и затвори сета в своя полза.
На старта на втората част Димитров дори успя да поведе с пробив, но точно в този момент последва тотален срив в играта му, който позволи на тъмнокожия американец да запише серия от четири поредни гейма и на практика да предреши изхода на втората част.
Безидейната игра на българина продължи в началото и на заключителния трети сет, като освен неефективният му начален удар в тези минути и бекхендът сериозно измъчваше възпитаника на Питър Макнамара.
Стигна се до пробив и преднина от 3/1 за Доналд Янг и когато буквално бе притиснат до стената Григор най-накрая се пробуди и заигра така, както искат да го виждат всички приятели на българския тенис.
След два поредни пробива в своя полза българинът не само че заличи изоставането си, но при 5/4 получи възможността да сервира за сета. Типично в свой стил обаче Гришо изигра един изключително слаб сервис гейм, позволи на американеца да се върне в мача, но в последвалия тайбрек нещата най-накрая си дойдоха на мястото и след 7:2 Димитров стигна до крайната победа.
Статистиката от двубоя:
Димитров
Янг
62
1-ви сервис %
64
11
Асове
3
7
Двойни грешки
6
 4/12
Възможности за пробив
 5/6
 94/191
Общо спечелени точки
 97/191

Времетраене: 2.04 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар