неделя, 28 август 2011 г.

Челси пак се измъчи за трите точки

Във втори пореден мач Челси имаше нужда от късен гол, за да стигне до победата, но все пак се наложи трудно с 3:1 над новака Норич на своя "Стамфорд Бридж" в мач от третия кръг на английската Висша Лига.

Решителното попадение вкара Франк Лампард от дузпа в 82-та минута, като при ситуацията бе изгонен и вратарят на гостите.

Преди това Жозе Босингва бе открил резултата още в 6-та минута след топовен удар от дистанция, но след почивката неразбирателство между Иларио и Иванович позволи на нападателят на Норич Грант Холт да вкара в опразнената мрежа.

В даденото от съдията 11-минутно продължение Хуан Мата направи мечтан дебют със синята фланелка, вкарвайки за крайното 3:1



От състава на Челси продължаваха да отсъстват контузените Петър Чех, Давид Луис и Майкъл Есиен, докато Даниел Стъридж изтърпяваше последния мач от наказанието си. Новината в титулярния състав пък бе това, че Дидие Дрогба и Фернандо Торес си партнираха в нападението. За гостите пък липсваше дошлият от Ливърпул защитник Даниел Аяла, който ще отсъства около 2 месеца заради контузия.

Логично домакините започнаха по-активно и още във 2-та минута Рамиреш отправи опасен удар от дистанция, но вратарят на гостите Джон Руди спаси.

При следващата подобна ситуация в 6-та минута обаче Руди бе абсолютно безпомощен, когато Жозе Босингва изстреля истински снаряд от 25 метра и прати топката право в горния далечен ъгъл на вратата.

Първото положение за гостите дойде в 17-та минута, когато Грант Холт получи извеждащ пас зад защитата, но бе с гръб към вратата и не успя да се завърти добре и да остане очи в очи с Иларио.

В атаката на Челси Фернандо Торес даде добро подаване към Дрогба в наказателното поле, но тъмнокожият нападател за малко не успя да засече със шпагата си.

Последва още един шанс за Норич, когато Крис Мартин получи извеждащ пас отляво в наказателното поле и отправи удар, който обаче попадна в гърдите на Иларио. Последва допълнително разиграване, при което Ноутън отправи втори удар от петнайсет метра, но в този случай Иларио нямаше затруднения да избие в корнер.

Минута след това обаче португалският страж трябваше да показва класа, за да спасява остър удар с глава на Холт.

До края на полувремето и двата отбора пробваха по един далечен удар - на Хулахан за гостите и на Лампард от фаул за домакините, но и в двата случая неточно над вратата.

След почивката Челси продължи да доминира и Джон Тери след 4 минути игра Джон Тери нанесе удар с глава, който преодоля вратаря, но защитник изби в корнер.

Дидие Дрогба отне топката от съперник край тъча и имаше възможност да изведе Фернандо Торес сам срещу вратаря, но пасът му се оказа неточен. 

Така се стигна до 63-та минута, когато Норич изненадващо изравни резултата. Далечно центриране в наказателното поле не предвещаваше никаква опасност, но Иларио излезе неразчетено за топката. Пред него Иванович не знаеше за излизането на вратаря и игра с глава, но така топката попадна в Грант Хол, който с бърза реакция прати топката в опразнената мрежа.

Неприятностите за Челси продължиха, тъй като две минути по-късно при центриране пред вратата на "канарчетата" вратарят Руди вместо топката, уцели главата на Дидие Дрогна и буквално го нокаутира. Нападателят се просна в безсъзнание на земята и имаше нужда от няколко минути лекарска помощ, преди да бъде изнесен на носилка.

На негово място в игра влезе Никола Анелка, а Хуан Мата направи дебют за Челси, влизайки вместо Малуда.

Първото положение след подновяване на играта обаче дойде пред влезлият като резерва за Норич Морисън, който бе изведен зад защитата на Челси по лявото крило, но се забави с удара в наказателното поле и накрая бе застигнат от защитник.

За домакините Хуан Мата веднага изостри играта и негово центриране сложи топката на главата на Торес, който засече остро, но вратарят спаси.

Повратният момент в мача дойде в 80-та минута. Тогава при контраатака Анелка даде извеждащ пас към Рамиреш, който показа чудесна скорост и изпревари вратаря за топката в наказателното поле, след което се спъна в протегнатите му ръце. Съдията правилно посочи бялата точка, но малко пресилено даде директен червен картон на Руди, тъй като очевидно нямаше умисъл в действията на вратаря.

Франк Лампард застана зад топката при изпълнението на наказателния удар и не сбърка.

След гола в игра за Челси влезе и друго ново попълнение - Ромелу Лукаку. И той се включи много активно, като постоянно тормозеше защитата на Норич.

В 89-та минута Мата даде чудесен дълъг извеждащ пас за Рамиреш, но той си спря лошо топката, иначе щеше да излезе сам срещу вратаря.

При следващата атака пък Иванович направи пропуска на кръга, след като центриране му поднесе топката на тепсия на три метра пред вратата, но той необезпокояван не успя да намери опразнената мрежа с глава.

В този момент изглеждаше, че пропускът няма значение, но секунда по-късно съдията даде внушителните 11 минути продължение заради контузията на Дрогба. Това оставяше интригата в мача.

Лукаку продължи да играе много активно и отправи опасен удар от границата на наказателното поле, който не бе уловен от вратаря, но притичалият Лампард не успя да направи добавка отблизо.

Другата резерва Мата също бе деен и опита удар със завъртане от 20 метра, но прати топката малко над вратата.

В самия край на мача обаче испанецът успя да стигне до гол, с което да отпразнува по перфектен начин дебюта си. Преса на Анелка около корнера доведе до грешен пас на защитник на Норич, така Мата улови в наказателното поле и макар от малък ъгъл, успя да промуши топката под плонжа на Диклан Руд.

Челси - Норич 3:1

1:0 Босингва 6
1:1 Холт 63
2:1 Лампард 82 дуз.
3:1 Мата 100

Червен картон: Руди 81

Челси: Иларио, Босингва, Тери, Иванович, Ашли Коул, Микел, Рамиреш, Лампард, Малуда (67 Мата), Дрогба (67 Анелка), Торес (83 Лукаку)
Норич: Руди, Уайтбред (30 Пилкингтън), Барнет, Тиърни, Де Лае, Ноутън, Джонсън, Крофтс, Хулахан (60 Морисън), Мартин (81 Руд), Холт

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар