неделя, 28 август 2011 г.

Изумително - Рони О'Съливан пренаписа историята! + ВИДЕО


Трикратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан пренаписа историята, реализирайки умопомрачителния 11-ти максимум от 147 точки в своята забележителна кариера.
Ракетата изригна със страхотното си постижение по време на четвъртото издание на Тура на играчите в германския град Фюрт, в двубой от третия кръг срещу англичанина Адам Дъфи. Надпреварата носи името на покойния трикратен шампион на Мастърс Пол Хънтър.
Не е тайна, че приживе Хънтър бе един от най-добрите приятели на Рони О'Съливан, като двамата винаги са показвали огромно уважение един към друг, въпреки честите сблъсъци помежду си край зеленото сукно.
Рони победи Дъфи с 4-0 партии, но третият фрейм бе исторически. До момента О'Съливан и седемкратният световен шампион Стивън Хендри имаха по 10 максимални брейка, вече Ракетата излиза отново еднолично напред по този показател.
Това бе първият максимум от 147 точки за сезона и общо 78-ми в историята на играта в официални мачове. Рони печели и чек от 2000 паунда за постижението си срещу Дъфи.
Ракетата записа брейкове от 54, 85, 80 и 89 точки, като при конструирането на максималния брейк задължително трябва да се наблюдава позиционирането на О'Съливан за последната 15-та червена топка, както и връщането на бияча за черна топка, след реализирането на червената.
Интересното е, че още в следващия фрейм Рони реализира 12 червени с 11 черни топки, но пропусна да вкара 12-тата черна от нейната оригинална позиция, по пътя към втори пореден максимален брейк, което би било буквално извънземно постижение.
На осминафиналите днес във Фюрт Ракетата се изправя срещу китаеца Ли Ян, който преди това елиминира световния шампион Джон Хигинс с 4-3 фрейма.



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар