петък, 26 август 2011 г.

Всички английски отбори продължават напред

Английските отбори показаха стопроцентова успеваемост в квалификационния кръг на Лига Европа и всичките 4 отбора влязоха в груповата фаза на турнира.

Бирмингам победи с класическото 3:0 Насионал в реванша на "Сейнт Андрюс" и след 0:0 в Португалия продължи напред. Още в 15-та минута Нейтън Редмънд откри резултата със страхотен удар от дистанция. 

След това Дейвид Мърфи удвои с глава след центриране от корнер. Редмън можеше да вкара втори гол, но удари гредата. Все пак Крис Ууд успя да направи резултата класически с удар отблизо в 86-та минута.

Стоук Сити бе още по-убедителен, разгромявайки ФК Тюн с 4:1 и с общ резултат 5:1 елиминира швейцарците.

Матю Ъпсън откри с глава в 25-та минута, след това Кенуайн Джоунс направи 2:0 шест минути по-късно, също с глава след летящ плонж. След още седем минути Глен Уилън вкара трети гол с удар от границата на наказателното поле. 

През второто полувреме Кенуайн Джоунс вкара още един гол с глава, а към края на мача Андреас Витвер вкара утешителния гол за гостите.

Фулъм имаше доста по-трудна вечер, след като трябваше да трепери почти цял мач в Украйна, но все пак успя да загуби само с 0:1 от Днипро и с общ резултат 3:1 да триумфира.

Домакините откриха в 22-та минута чрез Евгени Шахов и след това тотално обсадиха вратата на англичаните, но така и не стигнаха до нов гол.

В последния мач между Тотнъм и Хартс естествено нямаше никаква интрига, след като "шпорите" победиха с 5:0 в първия мач в Шотландия.

Така в реванша Хари Реднап пусна цели 6 юноша в титулярния състав и затова не бе изненада крайното 0:0.
Все пак и двата отбора имаха по една добра възможност. За гостите Гордън Смит тресна гредата, докато за "Спърс" Хари Кейн пропиля дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар