вторник, 30 август 2011 г.

Ваня Стамболова мачка в Даегу, вече е на финал

Атлет номер 1 на България за 2010 г. Ваня Стамболова направи страхотно бягане в полуфиналите на 400 метра с препятствия на световното първенство по лека атлетика в Южна Корея и се класира за финала в дисциплината.

Националната рекордьорка на България спечели своята полуфинална серия с 54,72 сек, като нанесе своя удар в последните метри, когато изглеждаше най-свежа от всички участнички.

Стамболова записа силно време - 54.72 секунди, докато втората Елена Чуракова и Спенсър останаха далеч назад с равно време 55.02. 

Освен че си осигури място на финала, Ваня потвърди мнението на специалисти, че има всички шансове да спечели медал в тази дисциплина.

Финалът на 400 метра с препятствия ще се проведе в четвъртък от 15:15 часа българско време. 

Както е известно, Ваня 
е шампионка от европейското първенство в Гьотеборг през 2006 г. и сега е устремена към почетната стълбичка и на световното в Южна Корея.
"Щастлива съм, че съм на финал. Чувствам се добре, а и пистата е страхотна. Нямам проблем с аклиматизацията. Спи ми се по всяко време. Не спя само когато ям и тренирам". 
"Условията в селото са нормални. Имаме два стадиона за тренировки и даже не се налага да го напускаме, защото всичко ни е осигурено", обясни Стамболова. 

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар