сряда, 24 август 2011 г.

Виляреал влезе в групите на Шампионската лига след класика над Одензе

Испанският Виляреал успя да се класира за групите на Шампионската лига, след като постигна класическа домакинска победа с 3:0 над датския Одензе.

Двата тима се изправиха един срещу друг на "Ел Мадригал" в мач-реванш от плейофния кръг за влизане в групите на най-комерсиалния турнир. Така след общ резултат 3:1 в полза на Виляреал, испанският тим успя да постигне своята цел.

Двубоят започна по страхотен начин за домакините от Виляреал, които имаха добра възможност да открият резултата още в 3-ата минута.


В ситуацията Маркош Сена отправи много техничен удар от фаул, но стражът на гостите по страхотен начин спаси вратата си, след като изби топката с върха на пръстите си.

През следващите минути домакините наложиха тотален натиск над своя противник и се опитваха всячески да стигнат до гол в датската врата.

В 23-ата минута Джузепе Роси бе много близо до гол, но гостите успяха да се спасят, след като капитанът на Одензе отклони топката с тялото си.

Десетина минути по-късно Роси пропусна страхотен шанс да открие резултата. Той остана сам срещу стража на гостите, след което опита да го прехвърли, но опитът му изобщо не бе добър и точен.

До края на полувремето двата тима не си вкараха голове, въпреки натиска на домакините.

Втората част започна по-добре за Виляреал и в 49-ата минута Камуняс нацели горната греда след страхотен удар от няколко метра.

Все пак обаче минута по-късно домакините взеха това, което заслужават. 

"Жълтата подводница" откри резултата чрез Джузепе Роси, който се измъкна от защитниците на Одензе и засече центрирането на Нилмар.

В 66-ата минута Роси вкара втория си гол в мача и удвои преднината на домакините. Той успя да засече с крак перфектното центриране на Кани и по този начин удвои преднината на своя тим.

Четири минути по-късно Башким Кадри от състава на Одензе бе изгонен от игра, заради груб фаул срещу Кристин Сапата, заради който си издейства втори жълт картон.

В 75-ата минута равенството на терена се  възстанови, след като Борха Валеро от състава на домакините също бе изгонен. Той бе изгонен след удар без топка срещу Андреас Йохансон.

Седем минути по-късно влезлият като резерва Карлос Марчена успя да направи преднината на домакините класическа. Той отправи удар от 15 метра, а стражът на гостите направи нелепа грешка и изпусна топката, след като преди това я бе уловил.
До края на мача не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар