сряда, 31 август 2011 г.

Уейн Рууни: За Англия е добре, че Бербатов няма да играе

Нападателят на английския национален отбор Уейн Рууни призна задоволството си, че съотборникът му в "Манчестър юнайтед" Димитър Бербатов вече не е част от състава на България и няма да се изправи срещу него в петък.

Представителните тимове на двете страни ще се срещнат в европейска квалификация в София. Бербатов, голмайстор на Висшата лига за последния сезон, се отказа от националния отбор още преди старта на квалификационния цикъл в средата на миналата година и отхвърли молбата на селекционера Лотар Матеус да се завърне.

Рууни е категоричен, че отсъствието на неговия съотборник дава още по-голямо предимство на Англия срещу България. "От гледна точка на "Манчестър юнайтед" би било хубаво той да играе. Но за Англия е по-добре, че няма да го направи", заяви англичанинът.

"Димитър нямаше много мачове от началото на сезона, но е важен футболист за нас. Сигурен съм, че занапред ще се включва по-често и ще изиграе голяма роля през сезона. Той седем пъти е ставал "Футболист на годината" в България и е много обичан там", каза нападателят.

Рууни коментира и решението на селекционера Фабио Капело да повика няколко млади играчи за мачовете с България и Уелс. Той е един от петимата футболисти на "Юнайтед" в групата за срещите.

"Всички би трябвало да се вълнуват. Сега дойдоха много млади футболисти в състава, което вероятно не се е случвало от десетина години. Те са малко по-издръжливи, което също ни помага", обясни националът.
Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар