четвъртък, 25 август 2011 г.

Реал Мадрид обърна Галатасарай за трофея Бернабеу

Реал Мадрид спечели за 7-ми пореден път домашния трофей "Сантяго Бернабеу", след като победи с 2:1 турския Галатасарай.

Гостите изненадващо откриха резултата още в 10-та минута, но след това мадридчани показаха добра игра и обърнаха нещата в своя полза.

Първо Серхио Рамос изравни с гол с глава след центриране от корнер, а в началото на второто полувреме Карим Бензема вкара за 2:1.

Това е 22-ри трофей за Реал в 33-то издание на турнира и вече 7-ми пореден.





Гостите започнаха изненадващо добре и още в 10-та минута поведоха в резултата. Ниско центриране отдясно мина на метър успоредно на вратата без да бъде изчистено, но опасността не премина и Емануел Ебуе овладя топката в наказателното поле. След това финтира Серхио Рамос и поднесе назад към Инан, който от три метра засече под гредата.

Реал опита да отговори със заучено изпълнение на фаул, но Ди Мария бе неточен.

Гостите обаче продължиха да са опасни и имаха положение да вкарат втори гол след центриране от корнер.

За домакините много активни бяха Кака и Ди Мария. Двамата комбинираха ефектно, като аржентинецът подаде с петичка в наказателното поле, но ударът на Кака рикошира в защитник пред вратата и излезе в корнер. 

Последваха неточни удари с глава на Пепе, а след това и на Кака.

В средата на полувремето Кайехон финтира съперник в наказателното поле и след сблъсък падна с претенции за дузпа, но съдията замълча.

В 33-та минута се стигна и до изравнителния гол за Реал. Вкара го Серхио Рамос, който засече с глава центриране от корнер. Защитникът носеше и капитанската лента в този мач заради отсъствието на Икер Касияс, който изненадващо бе оставен на пейката. Това пък провокира вестник Марка да спекулира, че вратарят е наказан от Моуриньо за това, че е звънял на Шави и Пуйол след скандалите в мача за Суперкупата на Испания.

Реал продължи да играе по-активно и пет минути по-късно и Рафаел Варан бе близо до гол с глава, но не уцели вратата.

Преди почивката пък Игуаин пропусна чисто положение, след като бе изведен от Ди Мария сам срещу вратаря, но при опита си да го заобиколи Муслера протегна ръка и изби топката.

На полувремето Жозе Моуриньо вкара основните си козове в лицето на Роналдо, Йозил и Бензема и това веднага се усети.

В 48-та минута Ди Мария показа уникална скорост изпреварвайки съперник за топка, която трябваше да бъде негово владение и след това изведе Бензема сам срещу вратаря, но съдията отсъди доста спорна засада.

Само две минути по-късно обаче французинът отново бе изведен сам срещу вратаря, този път без да има засада и съответно не сгреши, опъвайки мрежата зад Муслера. Интересното е, че Бензема се разписа и през 2009-та година в битката за този трофей. Тогава Реал победи Розенборг с 4:0

Последваха активни минути за Роналдо, който първо засече с глава центриране от корнер над гредата, а след това отправи мощен удар от дистанция, който сериозно затрудни вратаря.

Коентрао също опита мерника си с удар от границата на наказателното поле след индивидуална акция, но и в този случай Муслера спаси.

В последните двайсетина минути Жозе Моуриньо последователно пусна няколко юноши на клуба, сред които Мората, Алекс Фернандес, Манди, Начо и Мендеш. При една контраатака точно Мората и Алекс комбинираха и последният нанесе силен удар в рамките на вратата, но без да преодолее вратаря.

В последната минута на мача Галатасарай можеше да изравни, когато влезлият като резерва на полувремето Йохан Елмандер стреля много остро по земя, но Адан се хвърли и с една ръка изби топката.
 
Реал Мадрид - Галатасарай 2:1

0:1 Инан 10
1:1 Рамос 33
2:1 Бензема 50

Реал Мадрид: Адан, Рамос, Пепе (46 Карвальо), Варан (46 Албиол), Марсело (84 Мендеш), Чаби Алонсо (89 Начо), Коентрао (76 Мората), Кака (46 Йозил (89 Манди), Ди Мария (66 Алекс Фернандес), Кайехон (46 Роналдо), Игуаин (46 Бензема)
Галатасарай: Муслера, Уйфалуши (89 Кая), Гьокан Зан, Сервет Четин (27 Биринчи), Хакан Балта (58 Байтар), Сабри (76 Чолак), Инан (58 Куртулус), Фелипе Мело (58 Акман), Ебуе (58 Чейхун), Колин Казим-Ричардс (76 Йълмаз), Милан Барош (46 Елмандер)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар