четвъртък, 25 август 2011 г.

Форлан в Интер срещу 5 милиона евро

Диего Форлан ще замени Самуел Ето’о начело на атаката на Интер, след като италианците постигнаха договорка с Атлетико за трансфера на уругваеца.
Испанският клуб ще получи 5 милиона евро, което е сравнително малка сума, но все пак нападателят е на 32 години.
Остава да бъдат уточнени само някои подробности по контракта, който трябва да бъде обявен официално в четвъртък през деня. Иначе в сряда голмайсторът отказа да пътува с испанците за Гимараеш, за да уреди трансфера си, който явно е факт.
Ако всичко е наред в петък Форлан ще пътува за Милано, където ще мине медицински прегледи и ще подпише договора си, който най-вероятно ще бъде за 2 сезона.
На този етап основният проблем е заплатата на играча, който ще трбява да се съгласи да прибира по-малко от сегашното си възнаграждение, което е в размер на 4,5 милиона евро на година. Най-вероятно нападателят ще се съгласи да получава по-ниска твърда заплата, но пък бонусите му ще бъдат по-сериозни.
Испанските медии съобщават, че интерес към него е имал и ПСЖ, но самият футболист е предпочел да отиде в Серия А.
Така Форлан е на път да напусне „Висенте Калдерон”, след като вкара 96 гола за сезона в отбора. Преди това той наниза 59 попадения за 3 години във Виляреал, разписа се 17 пъти за Манчестър Юнайтед и още 40 за Индепендиенте, което прави 212 гола в 512 срещи. 

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар