вторник, 30 август 2011 г.

И Матеус оптимист: Можем да победим Англия

Селекционерът на футболните ни "лъвове" Лотар Матеус е оптимист за предстоящата евроквалификация срещу Англия. Германецът дори обяви, че имаме сили да запишем и победа срещу островитяните в петък.
Матеус призна, че се надява на пълни трибуни. Той разкри четирима от сигурните титуляри – Николай Михайлов, капитана Стилиян Петров, Мартин Петров и Благой Георгиев, ако разбира се те са добре здравословно.
"Не се страхувам от мача с Англия. Мисля, че играчите са мотивирани по абсолютно различен начин, отколкото за мача с Беларус. Те се срамуват от представянето си в Минск преди три седмици, това е важно за нас".
"В петък трябва да играем със самочувствие и да не се страхуваме от английските футболисти. Като се представим като отбор и си помагаме на терена, можем да постигнем изненада".
"Във футбола всичко е възможно. Ако можем да спечелим срещу Англия, мисля, че имаме добър шанс да се класираме за бараж. След това футболистите ще получат това, което им липсва – самочувствие, важен момент в психологически план. За това смятам този мач, за ключов".
"За мен, всеки мач е специален. Щастлив съм, че имам такъв мач пред себе си. Щастлив съм за футболистите и феновете, тъй като първите имат възможност да играят срещу този отбор, а вторите да го видят".
"Мисля, че имаме футболистите, които вярват във себе си, и вярват, че можем да бием Англия. Но едно е да говорим преди мача. Трябва да покажем в петък кое е възможно и кое не. Трябва да играем с коренно различен манталитет и страст за България, нещо което липсваше срещу Беларус", заяви Матеус.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар