сряда, 24 август 2011 г.

Байерн влезе с лекота в групите

Без много да се напрягат футболистите на Байерн Мюнхен победиха Цюрих с 1:0 и се класираха за групите на Шампионската лига. В първия мач баварците се наложиха с 2:0.
Юп Хайнкес не можеше да разчита на Робен, който получи болки в гърба. Освен това треньорът остави на пейката Рафиня, като десен бек игра Боатенг, който пък получи почивка в мача с Хамбургер.
Още в 6-ата минута Байерн вкара гол и обезсмисли и без това безсмисленото. Мюлер напредна отдясно и намери с успореден пас Гомес, който технично с вътрешен фалц с левия крак прати топката във вратата.
След това баварците умело управляваха преднината си като привидно оставяха топката по-често в швейцарския отбор, но не му позволяваха да създдаде положения пред Нойер. Мачът се развиваше в бавно темпо до почивката.
През втората част Байерн натисна обезверените домакини, влизането на Тимошчук и активността на Рибери дадоха нов живец в средата на терана. В 75-ата минута вратарят Леони спаси добре нисък удар на Петерсен. Нов гол обаче не падна.
Така с лекота Байерн победи и стигна там, където му е мястото.
Цюрих – Байерн 0:1
0:1 Гомес (6)
Цюрих: Леони, Филип Кох, Тейшейра, Барметлер, Родригес, Егертер (65-Гаич), Буф, Джурич (66-Брунер), Шьонбехлер, Шермити, Мехмеди
Байерн: Нойер, Боатенг, ван Буйтен, Бадщубер, Лам, Швайнщайгер, Луис Густаво, Кроос (64-Тимошчук), Рибери, Мюлер (72-Алаба), Гомес (46-Петерсен)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар