четвъртък, 31 март 2011 г.

В "Ред бул" намекнаха за смяната на Уебър с Хамилтън

Спекулациите около съвместното бъдеще на шампиона "Ред бул" и пилота на "Макларън" Люис Хамилтън продължат.

Този път те бяха засилени от спортния съветник на отбора Хелмут Марко, който заяви, че англичанинът винаги трябва да е вариант за екипа. Той намекна, че Себастиан Фетел и Хамилтън може да станат съотборници още през 2012 г. в зависимост от представянето на Марк Уебър през настоящия шампионат.

"Първо трябва да видим как ще протече сезонът за Марк и какво ще реши той", каза пред "Шпорт Билд" Марко. Фетел вече продължи договора си с "Ред бул" до края на 2014 г., докато този на австралиеца е до края на годината.

Отношенията на Уебър с покровителя на младия германец се изостриха около събитията в състезанията на "Истанбул парк" и "Силвърстоун", за които настоящият световен шампион получи по-голяма подкрепа от екипа.

"Със своята скорост и агресия Хамилтън винаги трябва да бъде тема на разговор. Философията ни е винаги да имаме най-бързите пилоти, събрани заедно в нашия отбор", допълни Марко, който е дясната ръка на собственика Дитрих Матешиц.

Хамилтън вече беше похвален като "чудесен пилот" от изпълнителния директор на "Ред бул" Кристиан Хорнер, но той отхвърли възможността британецът "скоро" да кара за неговия екип.

След Гран при на Австралия самият Хамилтън заяви, че е посветен на "Макларън", но ще бъде дълго време във Формула 1 и "човек никога не знае накъде ще го отвее вятъра".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар