четвъртък, 17 март 2011 г.

Реал ликува - прокобата е счупена

Реал Мадрид ликува. Белите спечелиха с класическото 3:0 срещу Лион и най-сетне прекъснаха 6-годишната прокоба да отпадат неизменно на осминафиналите.

Начало на триумфа даде Марсело с брилянтен индивидуален гол през първото полувреме, а след почивката Карим Бензема свали напрежението вкарвайки за втори път срещу бившия си отбор.

В 76-та минута пък Анхел ди Мария окончателно отказа Лион от каквито и да е надежди за обрат, вкарвайки трети гол.

Представянето на Реал бе много дисциплинирано и си личеше почерка на Жозе Моуриньо. Домакините обаче бяха улеснени и от сравнително пасивната игра на французите, които изглеждаха опасни само за 10 минути в средата на първото полувреме.




Още във втората минута Роналдо имаше нелоша възможност за директен удар от фаул, но изстрелът му бе лош.

Реал обаче продължи да натиска и в следващата атака Йозил получи извеждащ пас зад защитата, но Лорис излезе предвидливо чак до границата на наказателното поле и изпревари германеца. В продължението на същата атака Марсело отправи силен удар от малък ъгъл и трябваше отново Лорис да се намесва, избивайки в корнер с плонж.

Последваха две добри контраатаки, при първата от която Роналдо не успя да изведе излизащия сам срещу вратаря Бензема, а след това пък французинът даде прекалено дълъг пас при аналогична ситуaция с Роналдо.

В 17-та минута Роналдо успя да отклони центриране от фаул, но въпреки купа от играчи Лорис успя да види топката и да я закове на аутлинията.

Първото положение за Лион дойде в 21-та минута, но тогава се наложи Икер Касияс да се намесва отлично, за да избие удар по земя на Делгадо от границата на наказателното поле.

В тези минути Лион се бе активизирал, но Роналдо набързо напомни за себе си и след бърза контраатака в 27-та минута отправи опасен удар, който Лорис с мъка изби с върха на пръстите си под гредата.

Постепенно играта стана накъсана, а двата отбора се изнервиха и се стигна до няколко разправии, предизвикани от две груби влизания на Ловрен и Карвальо. Така за известен период интересните положения изчезнаха.

Изведнъж обаче затишието бе прекъснато с гръм и трясък, тъй като Марсело откри резултата след брилянтна индивидуална проява. Той започна атака през центъра на терена и размени двойно подаване с Роналдо. Пред наказателното поле финтира един защитник, след това втори и от чиста позиция нанесе остър удар, който Лорис успя леко да отклони, но недостатъчно, за да предотврати гола.

3 минути по-късно Реал можеше да нанесе и втори удар. Отново Марсело се включи в атака и бе изведен отляво в наказателното поле, там той поднесе назад към Бензема и той засече от движение, но Лорис направи брилянтно спасяване. В следващата атака Бензема все пак вкара топката в мрежата засичайки центриране с глава, но съдията правилно маркира почти еднометровата засада.

Второто полувреме също започна с активна игра на Реал Мадрид. Бензема на два пъти не успя да се възползва от добри положения, като първо стреля в тялото на защитник, а след това не намери добре топката при опит да направи задна ножица след центриране от корнер.

Малко по-късно Йозил и Бензема разцъкаха на едно докосване и матираха защитата на гостите, но в последния момент германецът стреля в тялото на защитник. При центрирането от получилия се корнер Роналдо засече топката с глава, но защитник отново изби в ъглов удар. След новото центриране този път Рамос стреля с глава, но право в ръцете на Лорис. Минута по-късно Лорис трябваше да прави доста по-решително спасяване, след остър удар от фаул на Йозил.

След кратко затишие в 64-та минута Реал стигна до страхотно положение, при което Роналдо изведе Бензема зад защитата, но в решителния момент французинът бе съборен отзад от Ревейре, който изобщо не успя да играе с топката. Съдията обаче си замълча и не даде дузпа за домакините

Справедливостта обаче възтържествува много бързо и след двойна грешка на защитниците на Лион, се стигна до втори гол. Първо Ревейре даде грешен пас, който Марсело пресече и опита веднага да изведе Бензема с дълго подаване. То идваше право към Ловрен, но той не успя да пресече топката и така Бензема изскочи абсолютно сам срещу Лорис, след което провря топката между краката му.

Секунди след този гол Реал можеше окончателно да нокаутира съперника с трети гол. Йозил започна опасна контраатака с двама на един футболисти и поднесе встрани на непокрития Бензема, който стреля от движение, но Лорис изби над гредата.

Клод Пюел реагира, като изкара абсолютно анонимния Гюркюф и пусна в игра Пие. Случайно или не, точно след тази смяна Лион се активизира и набързо създаде две интересни положения. Първо центриране от фаул бе боксирано не много успешно от Касияс, но не последва добавка от страна на Лион. Малко по-късно отново Касияс не се намеси добре и отби силен удар на Гомис над главата така, че топката се насочи към вратата, но отзад Рамос бе на място и изчисти.

Преди обаче Лион да започне да се надява на каквото и да било, Реал окончателно уби интригата с трети гол. Месут Йозил отклони топката с глава и така изведе Ди Мария абсолютно сам срещу Лорис и аржентинското крило елегантно копна топката над вратаря.

Гомис отново тества Касияс с далечен удар, но този път вратарят на Реал не допусна грешка и изби. На другия край на терена Лион сам си вкара топката


Реал Мадрид - Лион 3:0

1:0 Марсело 37
2:0 Бензема 66
3:0 Ди Мария 76

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Пепе, Карвальо, Рамос, Чаби Алонсо, Кедира, Йозил, Ди Мария (79 Гранеро), Роналдо (74 Адебайор), Бензема (84 Диара)

Лион: Лорис, Ревейре, Ловрен, Крис, Сисоко, Тулалан, Калстрьом, Гюркюф (69 Пие), Брианд (46 Гомис), Делгадо (80 Пянич), Лисандро


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар