понеделник, 21 март 2011 г.

Златен Давид Луис отчая Манчестър Сити

Златен Давид Луис отчая Манчестър Сити
Давид Луис прекъсна отчайващата серия от три поредни загуби на Челси срещу Манчестър Сити, след като днес донесе победата на своя тим с решителен гол за 2:0 на "Стамфорд Бридж" в Лондон. Бранителят бе феноменален, свърши брилянтна работа в защита и бе на точното място в атака, когато Торес, Калу, Дрогба и Анелка не успяха да се разпишат. 


В самия край на мача Рамирес оформи крайния резултат, след страхотен индивидуален пробив и хубав удар в далечния ъгъл на вратата.

Мачът бе съдбоносен за двата тима, тъй като победителят оставаше с шансове за титлата и предвид статистиката, по нищо не личеше, че Челси ще успее да се справи. Това е и първа серия от две поредни победи на "сините" у дома от ноември месец насам.
 

Минималният резултат е съвсем логичен, с оглед на факта, че на терена се изправиха двата тима с най-добри защити във Висшата лига.
 

По традиция Челси показа по-силен футбол след почивката и точно тогава успя да спечели мача, който бе сравнително равностоен през първото полувреме.
 

Трябва да се отчете и липсата на Карлос Тевес, която се оказа ключова в атаката на "гражданите", тъй като Един Джеко за пореден път не успя да оправдае доверието на Манчини.



Двубоят на "Стамфорд Бридж" започна с шеметно темпо и макар голове да не паднаха през първото полувреме, футболът бе истинска наслада за феновете. И Карло Анчелоти, и Роберто Манчини бяха зарязали типично италианските дефанзивни тактики, вследствие на което атаките се сипеха една след друга.

Първата добра възможност се откри пред Ман Сити още в 6-та минута, когато Яя Туре успя от 25 метра да стреля ниско по тревата и само добрата намеса на Чех спаси Челси от гол.
 

Последваха редица опити и на "сините", като в 12-та минута Калу напредна прекрасно, пусна към Рамирес и той успя да нахлуе в наказателното поле, но после се сблъска с Калу, който от инерцията не успя да запази равновесие и падна пред съотборника си.
 

Малуда, Ашли Коул и Лампард опитаха късмета си от дистанция, но и тримата с еднаква неуспеваемост, докато междувременно статистиката показа, че "гражданите" всъщност владеят повече топката - 60%.
 

На терена се оформи и интересна битка между Есиен и Джеко, която обаче се изчерпа с няколко по-твърди влизания. Като цяло двубоят бе доста мачовскии остротата не липсваше.
 

Измина половин час игра, докато Калу успя да изведе Торес на изгодна позиция в наказателното поле. Испанецът, който демонстрира страхотен хъс от самото начало и вършеше доста работа, не успя да запази концентрация, забави се с удара и топката му бе избита.
 

В 36-та минута дойде и втората сериозна възможност за Челси - Торес с пета изведе Рамирес в наказателното поле, но и бразилецът не успя да отправи изстрел. Халфът реши да подава и сгреши.
 

Малко преди почивката дойде и най-чистият шанс пред Джо Харт. Центриране в пеналтерията намери непокрития Калу, който овладя, а за негов късмет Компания се подхлъзна и не успя да го блокира. Котдивоарецът се обърна рязко и от десет метра стреля, но твърде слабо и право в ръцете на вратаря.
 

Второто полувреме бе доста по-различно от първото - липсваше равнопоставеността на терена и Челси не спря да доминира. Положенията обаче не бяха чак толкова много. В 51-та минута Малуда пусна към Калу, който върна към французина и той от точката на дузпата сътвори страхотен пропуск, след като стреля право в Джо Харт.
 

Десет минути след него и Иванович можеше да се разпише. Бранителят бе оставен непокрит на няколко метра от вратата и с глава засече едно центриране, но за късмет на гостите, топката срещна главата на Компани и излезе в корнер.
 

Челси не спря да натиска, но сякаш възможностите ставаха все по-малко. Манчестър Сити се затвори прекрасно и не допускаше неприятни изненади, а Фернандо Торес стана доста по-неефективен и бе заменен от Дрогба.
 

Всичките милиони, които Челси притежава в атака обаче не струваха нищо, в сравнение с един защитник, който откакто премина в Челси, не спира да удивява и днес определено бе над всички в своя отбор - Давид Луис.
 

В 79-та минута, бранителят успя да се измъкне от опеката на Коларов и с глава засече остро центриране в наказателното поле, Джо Харт успя да достигне топката с върха на пръстите, но не и да я избие и тя се оплете в мрежата му за 1:0.
 

Чак след гола Манчини реши да прави промени и след като неговият тим буквално се бе бетонирал в защита, най-после започна да търси гола, така както го правеше през първото полувреме. На терена се появи и грешникът Марио Балотели, както и младият Адам Джонсън.
 

Въпреки промените обаче Челси продължи да бъде по-добър. След влизането на Дрогба на терена нещата в синия тим просто сработиха.
 

Крайното 2:0 бе оформено във втората минута от продължението, когато Рамирес демонстрира страхотна техника и скорост, проби самостоятелно в наказателното поле и сам срещу Джо Харт стреля в далечния ъгъл.

Победата оставя "сините" с шансове да догонят лидера в класирането Манчестър Юнайтед, който е на девет точки разстояние, но и с мач повече.

Челси - Манчестър Сити 2:0

1:0 Давид Луис (78)
2:0 Рамирес (90+2)

Челси: Чех, Ивановоич, Луис, Тери, Коул, Рамирес, Есиен, Лампард, Калу (71, Жирков), Торес (70, Дрогба), Малуда (70, Анелка)

Ман Сити: Харт, Ричардс, Компани, Лексът, Коларов, Де Йонг, Туре (81, Балотели), Бари, Милнър (81, Джонсън), Джеко, Силва

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар