неделя, 20 март 2011 г.

"Реал" (М) спечели с 2:1 дербито срещу "Атлетико" (М)

Футболистите на "Реал" (М) победиха с 2:1 "Атлетико" (М) е дербито. Головете за състава на Жозе Моуриньо отбелязаха Карим Бензема и Месут Йозил, а в края на срещата Серхио Агуеро върна едно попадение.

Белите използваха отлично възможностите си в срещата и заслужено стигнаха до успеха. Основна заслуга имаше и вратарят Икер Касияс, който спаси всички точни и опасни удари на съперника.

Бензема вкара в 11-ата минута и даде преднина на белите. Френският нападател отбеляза с добро отиграване след подаване на Сами Кедира. Това беше поредният му гол в Лига ББВА и доказа, че е в отлична форма. В 32-ата се разписа и Йозил, за да увеличи преднината на белите.

До края на полувремето играчите на "Реал" (М) поискаха и дузпа, като най-активен в протестите беше Кристиано Роналдо. Старши треньорът Жозе Моуриньо обаче му показа с жест, че трябва да си мълчи.

След почивката домакините опитаха да намалят резултата. Усилията им дадоха резултат в 86-ата минута, когато се разписа Агуеро. Аржентинският нападател стреля силно вътре в наказателното поле и този път Касияс не можа да помогне на белите.

Шампионът "Барселона" победи с 2:1 "Хетафе". Двубоят се разви по идентичен начин, като каталунците поведоха с 2:0 с голове на Даниел Алвеш и Боян Къркич до началото на второто полувреме. В 87-ата минута Ману намали.

"Реал" (М) успя да преодолее първото си предизвикателство и разликата с водача "Барселона" се запази пет точки. Съставът на Пеп Гуардиола има по-лесна програма до края на сезона.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар