сряда, 16 март 2011 г.

"Калиакра" заплаши да бойкотира мача с "Левски"

Президентът на "Калиакра" Цонко Цонев
Президентът на "Калиакра" Цонко Цонев заплаши, че клубът му ще бойкотира двубоя срещу "Левски" в събота. Кметът на Каварна е недоволен от назначението на съдията Ивайло Стоянов за мача "Черно море" - ЦСКА.


Цонев настоява реферът да бъде изваден от нарядите. Той претендира, че Стоянов е ощетил отбора му в двубоя срещу "Славия" от първия пролетен кръг на първенството. Според него съдията няма да се справи с ръководенето на двубоя във Варна.

Евентуалният бойкот на "Калиакра" би довел до неустойка за БФС към bTV екшън, която държи телевизионните права на първенството.

"Рискува се Стоянов да провали мача "Черно море" - ЦСКА. Ще провалим един мач, който милиони ще гледат. Вината ще е на БФС, ако не се смени нарядът на Стоянов. Не наша, ние днес предупреждаваме. Тоя човек е пълен некадърник и може да провали първенството, а те му дават наряди. Нямаме друг начин за противодействие на глупостите, които се правят. Ако преценят господата от БФС, че могат да платят на телевизията - ок", каза Цонев.

Той призова клубовете да са единни, защото след като са ощетили "Калиакра", другия път може да ощетят "Миньор". "Нека сме заедно."

Цонев е в основата на протеста на малките клубове срещу Борислав Михайлов. "Калиакра" и още пет клуба се обединиха в искането си да изключат БФС и Валентин Михов като посредници в преговорите за продажба на телевизионните права.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар