сряда, 16 март 2011 г.

Стойчо Стоилов: БФС трябваше да накаже Дембеле за 8 мача

Стойчо Стоилов
Мениджърът на Литекс Стойчо Стоилов коментира наказанието на Дока Мадурейра да не играе 4 мача. Както е известно бразилецът беше наказан за удара си с глава срещу играч на Пирин. Стоилов изрази недоумението си защо звездата на Левски Гара Дембеле не е получил сериозно наказание, след като в мача с Локо (Пд) си позволи да дърпа един от страничните съдии.


"Искам да попитам защо Дембеле, въпреки че се замеси в много по-сериозна ситуация, бе наказан да не играе само два мача? В правилника изрично е написано, че когато футболист налети на длъжностно лице, наказанието е ни повече, ни по-малко от осем мача. А всички видяха как Гара посегна на страничния съдия в мача с Локо (Пд) и го дърпаше", коментира мениджърът на Литекс Стойчо Стоилов пред Topsport.bg. 

"След като според БФС за това тежко провинение се дават само два мача, ние също подадохме жалба, в която се надяваме, че наказанието на Дока ще бъде намалено от 4 също на 2 мача. Ясно е, че той няма да играе срещу Локо (Пд) в този кръг, както и в следващия с Академик (Сф). Но в двубоите за Купата на България с Левски и за първенство с ЦСКА се надяваме да бъде в игра, след като бъде разгледана нашата жалба", обнадежден е Стоилов.

"Ако жалбата остане без последствие и Дока не играе срещу Левски и ЦСКА ние пак ще изкараме боеспособен състав за мачовете срещу "сини" и "червени". Литекс има равностойни играчи и колектив. Играта на отбора не зависи от един футболист, дори и той да е Дока. Искаме от БФС да бъдат последователни към нас, както бяха към Левски. Пак питам - защо след като по устав Дембеле трябваше да отнесе осем мача, беше отсъдено да не играе само в два?
Според мен се води кампания срещу нас. За Левски се отсъжда по един начин, за нас по друг. След жалбата, която сме подали ще разберем дали наистина има отношение към нас", допълни Стоилов.

"Искам да допълня още нещо. Преди създалата се ситуация между Дока и Тони Костадинов защо не се акцентира поне за момент как преди това Костадинов посяга на Дока? Връщаха се избрани кадри. А преди това не се показваха такива, в които си личеше как безцеремонно ритаха Дока", припомни Стоилов.
"Нямаме нищо против да свири Антон Генов. След като на мача между ЦСКА и Левски показа, че е най-добрият съдия в България и нямаше никакви оплаквания и от двете страни, сега нека на нашия мач с Локо (Пд) да потвърди репутацията си", похвали арбитъра Стоилов.

Източник news.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар