сряда, 23 март 2011 г.

"Лукойл Академик" спечели със 78:72 гостуването си на "Кърка" в Юрочалъндж

Баскетболистите на "Лукойл Академик" постигнаха важна победа със 78:72 срещу "Кърка" в първия си двубой от четвъртфиналите в Юрочалъндж. Българските шампиони направиха важна крачка в третата по сила надпревара в Европа, като надиграха словенския си съперник като гост.

Срещата в Ново Место беше оспорвана с размяна на водачеството на няколко пъти. "Студентите" имаха превъзходство през по-голямата част от двубоя.

Словенците поведоха с 5:0 и 7:2 в първата част, но с два точно изпълнени наказателни удара на Тодор Стойков шампионите направиха обрат за 16:14. В края на частта "Кърка" излезе напред и поведе с три точки за 21:18. Съставът на Йовица Арсич изигра силна втора част и на полувремето водеше с 41:38. В основата на добрата игра на "студентите" беше Доминик Джеймс, чиято стрелба вървеше.

В началото на второто полувреме българите започнаха отлично със серия от 9:1 и преднината им стигна 11 точки. Баскетболистите на "Кърка" обаче направиха обрат и излязоха напред в резултата за 56:54.

Изоставането на българите в четвъртата част стана пет точки. Джеймс продължи да играе на високо ниво и с негова помощ шампионите си върнаха водачеството за 65:62. След това българите увеличиха разликата на осем точки при 73:65. Капитанът Стойков и съотборниците му успяха да завършат с класа мача и заслужено спечелиха.

Джеймс стана най-резултатен в мача за българския отбор, като завърши със 17 точки. Към впечатляващото си представянето американецът добави седем борби и пет асистенции. Важна роля изиграха и други двама чужденци в българския отбор - Бруно Шундов отбеляза 14 точки, а Брендън Хийт завърши с 12. Най-много точки в мача записа Горан Иконич, който реализира 20.

"Лукойл" се доближи на победа от финалната четворка в надпреварата. В четвъртък "студентите" посрещат "Кърка" в Правец. Ако словенците изравнят серията, третият мач ще е в Ново Место.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар