понеделник, 28 март 2011 г.

Матей Казийски беше избран за най-добър нападател в Шампионската лига

Звездата на българския волейбол Матей Казийски беше избран за най-добър нападател в Шампионската лига. Неговият "Тренто" спечели титлата за трета поредна година, като победи с 3:1 "Зенит" (Казан).

Казийски беше сред най-добрите на игрището в Болцано, като отбеляза 19 точки. За най-полезен играч във финалната четворка беше определен кубинецът Османи Хуанторена. Съотборникът на Казийски завърши с 15 точки, като показа отлична игра в решаващите моменти.

"Това е победа на отбора, на клуба и затова искам да я посветя на всичките ми приятели", каза Казийски, цитиран от официалния сайт на "Тренто". За българския волейболист това е втора индивидуална награда от Шампионската лига. Преди две години той получи приза за най-полезен играч в надпреварата, като беше в основата на първата титла на отбора си след победата с 3:1 над "Ираклис".

Хуанторена определи титлата за "най-красивата от трите до момента", тъй като е спечелена пред собствена публика и срещу много силен отбор. "Организационните усилия на всички в клуба се отплатиха с този успех. Много съм развълнуван, но не заради избора ми за MVP на турнира, а заради победата, за която само можехме да мечтаем", заяви Хуанторена.

Индивидуални награди във финалната четворка в Шампионската лига
Най-добър играч:
 Османи Хуанторена Портуондо ("Тренто")
Най-добър нападател: Матей Казийски ("Тренто")
Най-добър блокировач: Александър Абросимов ("Зенит")
Най-добър либеро: Андреа Бари ("Тренто")
Най-добър посрещач: Петер Верес ("Динамо" М)
Най-резултатен играч: Максим Михайлов ("Зенит")
Най-добър изпълнител на начални удари: Сергей Тетюхин ("Зенит")
Най-добър разпределител: Лой Бол ("Зенит")


















Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар