сряда, 30 март 2011 г.

Ракетата с шокираща изповед: Извинявам се на феновете си

Трикратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан се извини на феновете, които го подкрепяха по време на днешния му мач срещу Райън Дей.
Ракетата загуби с 2-5 фрейма, като за пореден път показа липса на желание за игра и само отбеляза присъствие. Рони бе причина светът на снукъра да види нещо много рядко срещано - при грешка на Дей публиката буквално избухваше в екстаз, радвайки се, че Ракетата излиза на масата.
В спорт с дългогодишни традиции като снукъра подобна реакция на публиката се счита като непристойна, но китайските фенове на играта продължаваха да реагират по същия начин до самия край на срещата, като не спряха да подкрепят своя любимец с мощни викове и здрави аплодисменти.
След загубата си от днес, Рони увеличи серията без победа в телевизионен ранкинг турнир, която започна от септември миналата година.
"Наистина съм много разочарован от себе си. Знам, че получих невероятна подкрепа от феновете в Китай, но чувствам, че ги предадох. Същото важи и за последните две-три години, когато не взех участие на турнира", каза Ракетата.
"Последните две години са най-лошите в кариерата ми. Не съм играл по-лошо. Тъжно ми е за феновете ми. Ще е хубаво ако отново играя добре и постигам високо ниво на игра, за да зарадвам хората, които ме подкрепят", продължи О'Съливан.
"Когато играта ми не се получава, просто не се получава. Нямам никакви извинения, просто не играя добре и не постигам добри резултати", допълни английският майстор.
Последната победа на Рони в телевизионна фаза на ранкинг турнир бе срещу Питър Ебдън по време на турнира Уърлд Оупън. Оттогава Ракетата отпадна последователно на Ю Кей, Мастърс, Уелш Оупън и сега на Чайна Оупън.
Рони изобщо не се появи на Джърман Оупън, с което вбеси шефа на снукъра Бари Хърн, тъй като Ракетата съобщи решението си в последния възможен момент.
"Моята форма не е добра. Не мога да направя нищо по въпроса, просто ще се опитам да играя по-добре", продължи Рони, който прави кошмарен сезон и в момента е под №10 в света.
При още един такъв сезон Рони със сигурност ще изпадне от Топ 16, възможно е дори на изхвърчи от Топ 32, което би било сензационно.
"Разочароващо е, всичко това е толкова разочароващо за мен. Не мога да щракна с пръст и да променя нещата. Изобщо не ми е весело. Не знам още колко време ще издържа, играейки по този ужасен начин", заяви Рони, хвърляйки в ужас своите фенове.
"Преди време казах, че ще се откажа от снукъра, но не го направих. Не искам да изглеждам наивно, но просто не мога да продължа да играя по този начин. Няма да кажа, че ще се откажа от снукъра, но никога не се знае какво ще стане. Нещата за мен не изглеждат никак добре", продължи Ракетата.
"Сега искам да си отида вкъщи, ще го направя още утре. Имам нужда да се прибера у дома и да се видя със семейството си. Искам да се подготвя за Шефийлд, тъй като световното първенство наближава", допълни О'Съливан.
"Трябва да поздравя Райън за победата му. Той прави добър сезон и трябва да му отдадем заслуженото за успеха днес", благородно завърши своето изказване Рони.
В същото време Райън Дей остана много доволен от победата си срещу Ракетата.
"Радвам се, защото преди Уелш Оупън не бях побеждавал Рони, ето че през последните два месеца го направих два пъти. Хубаво е да го победиш, без значение кога и къде. На всеки турнир Рони е най-желан за побеждаване", каза Динамита.
"Рони е един от най-добрите играчи изобщо. Той удря топката толкова фино и и все още е страшно да играеш срещу него. Той не прави силен сезон, но все още е опасен за всеки един играч", бяха думите на Райън Дей.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар