петък, 18 март 2011 г.

Бербатов срещу Челси в ¼ финалите на ШЛ

Жребият за четвъртфиналите на Шампионската лига противопоставиха големите съперници от Англия в последните 6 години - Челси и Манчестър Юнайтед. Тези два клуба разделиха последните 6 титли във Висшата лига. Освен това те играха на финала в Шампионската лига през 2008 г., като Юнайтед спечели с дузпи в Москва.

След като прескочи осминафиналите за първи път от 7 г. насам Реал Мадрид се падна с дебютанта в турнира Тотнъм. Испанците са домакини в първия мач, а след това гостуват в Лондон. Задачата няма да е толкова лека за Кралския клуб. Последните пет мача на Реал срещу англичани в турнира завършиха с 4 загуби и 1 равенство.

Реал Мадрид и Тотнъм се срещнаха в Купата на УЕФА през сезон 1984/85. В двата мача тогава имаше 1 гол. Реал спечели в Лондон 1:0, а у дома завърши 0:0.

С трима представители от Англия беше почти неизбежно да има английски сблъсък. Челси и Манчестър Юнайтед ще повторят финала от 2008 г. Сините от Лондон имат шанс да отмъстят за загубата с дузпи тогава. Лошата поличба за Челси е, че Юнайтед винаги продължава напред в петте случая, в които се падат с английски отбори. 

Барселона извади най-големият късмет в жребия като се падна с украинския Шахтьор Донецк. Каталунците са домакини в първия мач. Двата отбора са се срещали вече в Европа. През сезон 1978/79 за КНК Барса печели 3:0 у дома и завършва 1:1 в Донецк.

Европейският шампион Интер отново ще мери сили с немски тим. Този път нерадзурите се паднаха с Шалке. Двата отбора имат история помежду си. Те мериха сили във финала за Купата на УЕФА през 1997 г. Тогава немците триумфираха с купата.

Полуфиналите в турнира обаче може да донесат много интересни мачове. Барселона и Реал Мадрид ще се срещнат на полуфиналите ако отстранят Тотнъм и Шахтьор. Испанските колоси играха полуфинал в турнира през 2002 г. когато Реал отстрани Барса с общ резултат 3:1.

В другия полуфинал пък европейския шампион Интер може да се изправи срещу Юнайтед или Челси, ако надвие Шалке.

Финалът е на "Уембли" на 28 май. Храмът на футбола приема битката за трофея за рекордния 6-и път. Последният финал там бе през 1992 г. Тогава Барселона с Христо Стоичков победи Сампдория 1:0 с продължения.

ЖРЕБИЯТ

Четвъртфинали

Реал Мадрид - Тотнъм
Челси - Манчестър Юнайтед
Барселона - Шахтьор Донецк
Интер - Шалке

Полуфинали
Интер/Шалке - Челси/Манчестър Юнайтед
Реал Мадрид/Тотнъм - Барселона/Шахтьор Д

Четвъртфиналите са на 5 и 6 април и 12 и 13 април.
Полуфиналите се играят на 26 и 27 април и 3 и 4 май.
Финалът е на 28 май на "Уембли" в Лондон.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар