вторник, 29 март 2011 г.

Холандия и Унгария сътвориха истински футболен празник

Холандия постигна фантастична победа с 5:3 над Унгария и направи голяма крачка към класирането на Евро 2012.

Двубоят между двете страни се игра на стадион "Амстердам Арена" в Амстердам, а мачът бе повече от зрелищен.

Благодарение на този успех, "Лалетата" увеличиха преднината си на върха в своята Група "Е" на 18 точки и фактически вече може да се каже, че са се класирали на Евро 2012.


Домакините от Холандия започнаха по-силно срещата и съумяха съвсем логично да поведат първи в резултата още в 13-ата минута.

В ситуацията Уесли Снайдер центрира остро от корнер и топката попадна в Робин Ван Перси, който с много силен удар от границата на малкото наказателно поле разпечата стража на гостите.

В минутите до края на полувремето домакините изпуснаха няколко изгодни положения чрез Снайдер, Афелай и Каут и в крайна сметка до други голове през първата част не се стигна.

Гостите също имаха няколко възможности. Тамаш Пришкин се опита да обстрелва Ворм от много малък ъгъл още в 6-ата минута.

Гергели Рудолф също имаше две положения между 20-ата и 30-ата минути, но и те не влязоха в протиниковата врата.

В крайна сметка първото полувреме завърши без повече голове и двата тима излязоха в почивка при минимална преднина за домакините.

Втората част бе доста по-интересна и мачът продължи да бъде изключително отворен, както и през първото полувреме, но този път двата тима успяха да си вкарат положенията.

Още в първата минута на втората част Гергели Руфол вкара страхотен гол от много малък ъгъл извън границата на наказателното поле на домакините и изравни резултата.

В 50-ата минута пък твърдата резерва във Фулъм Золтан Гера, който е и капитан на Унгария, направи обрата в срещата пълен.

Той получи много добър пас от Балаш Джуджак и с премерен удар от границата на малкия пеналт успя да матира Ворм, за да направи резултата 1:2.

Все пак обаче домакините не се предадоха и изравниха чрез Уесли Снайдер в 60-ата минута. Плеймейкърът на Интер вкара с хубав удар от няколко метра, матирайки стража на гостите Мартин Фулоп.

В 72-ата минута дойде редът и на завърналия се в представителния тим Рууд Ван Нистелрой, който не изпита сериозни проблеми да се разпише от 5-6 метра и да направи поредния обрат в срещата. Гостите обаче не се предадоха и стигнаха до нов гол, дело отново на Золтан Гера, този път в 75-ата минута.

В минутите до края на мача холандците тотално смачкаха своя противник и успяха да стигнат до още две попадения, дело на Дирк Каут, обръщайки резултата.

Звездата на Ливърпул се разписа в 78-ата и 81-ата минути с удари от наказателното поле. В първата ситуация бившият ас на Фейенорд бе пред малкия пеналт и стреля, докато при втория му гол отправи силен удар от дъгата.

ХОЛАНДИЯ - УНГАРИЯ 5:3
[1:0] Ван Перси 13'
[1:1] Рудолф 46'
[1:2] Гера 50'
[2:2] Снайдер 60'
[3:2] Ван Нистелрой 72'
[3:3] Гера 75'
[4:3] Каут 78'
[5:3] Каут 81'

ХОЛАНДИЯ: Ворм, Хейтинга, Матайсен, Пиетерс (63 - Емануелсон), Ван Дер Вил, Ван Дер Ваарт, Де Йонг, Снайдер, Афелай, Каут, Ван Перси (46 - Ван Нистелрой)



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар