неделя, 20 март 2011 г.

Има проблем с новия договор на Бербатов

Бъдещето на Димитър Бербатов на "Олд Трафорд" е под въпрос, въпреки че вчера донесе победата на "Манчестър юнайтед" с 1:0 над "Болтън", твърди таблоидът "Нюз оф дъ уърлд" в днешния си брой.

Голът на българския нападател в 88-ата минута спаси "червените дяволи" и отново им даде преднина в битката за титлата, но също може би и напомни на ръководството на клуба да побърза да реши въпроса с договора му, твърди изданието.

Проблемите с подписването на новия контракт са свързани с неговата продължителност. Българинът не е съгласен да получи само двугодишно удължаване, а иска договор, който да го остави в клуба до края на кариерата му.

Преговорите се водят от края на миналата година, но все още няма резултат. Междувременно лидерът в Премиършип вече подписа нови договори с Патрис Евра, Уейн Рууни и Майкъл Карик.

Според изданието по всичко изглежда, че преговорите по детайлите ще продължат до лятото. Бербатов дори може да стане първата жертва на планираната нова политика на "Манчестър юнайтед" да се плаща според представянето. Клубът иска да върже заплащането със състоянието на играчите, за да избегне ситуация като при дългосрочно контузения Оуен Харгрийвс.

В момента бившият български национал получава около 80 хиляди паунда на седмица. Очакваше се той да взима по 150 хиляди. Но "Юнайтед" не изглежда склонен да плаща толкова за 30-годишен футболист, който си спечели славата на играч, на който не може да се разчита в големите мачове.

Той въобще не влезе в игра срещу "Марсилия" за Шампионската лига, а камерите запечатаха каменното изражение на лицето му. Впоследствие Бербатов отказа да говори с пресата и се изниза от стадиона.

"С гола срещу "Болтън" Бербатов напомни, че въпросът с договора му трябва да бъде решен", коментира изданието.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар