сряда, 23 март 2011 г.

За "Ферари" стратегията ще е най-важна във Формула 1

Точната състезателна стратегия, а не най-бързият автомобил на пистата ще е най-важният елемент за спечелването на шампионската титла през новия сезон във Формула 1, смята изпълнителният директор на "Ферари" Стефано Доменикали.

Италианецът визира най-вече новите гуми "Пирели" и бързото им износване, което ще наложи повече спирания в бокса за тяхната смяна. Според най-смелите очаквания, те дори може да достигнат до пет пъти на състезание.

"Това е много важно за отборната работа по време на Гран при, защото повечето спирания ще увеличат ролята на всеки член на тима и ще я направят по-важна за решаването на състезанията", обясни Доменикали.

Според него повечето смени на гумите ще направят квалификациите и позицията на стартовата решетка много по-маловажни спрямо 2010 г. "Така пилотите и от по-задна редица ще запазят шансовете си да стигнат до победата. Ще бъде жизнено важно да имаш точната стратегия, за да спечелиш състезанието", допълни шефът на "Ферари".

В Скудерията са доволни от представянето си и свършената работа в предсезонните тестове, но останаха внимателни в оценките на своето състояние спрямо основните им конкуренти.

"Обстановката при нас е спокойна, но в Мелбърн ще имаме база за сравнение с другите тимове. Имахме общо 15 дни на пистата през зимата. Взимам предвид нашата работа и програмата ни, както и свършеното от останалите, но все пак не знаем какво точно са направили те. Нашата цел и през този сезон е пределно ясна, затова не виждам смисъл да я повтарям отново", завърши Доменикали.

Новият шампионат стартира с Гран при на Австралия в неделя от 9.00 часа българско време.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар