сряда, 16 март 2011 г.

Малките клубове: В момента ние издържаме БФС, искаме промяна

"Калиакра", "Монтана", "Академик", "Видима Раковски", "Миньор" и "Пирин"
Шест от по-малките клубове от А група поискаха промяна в БФС. "Калиакра", "Монтана", "Академик", "Видима Раковски", "Миньор" и "Пирин" се оплакаха от работата на футболния съюз. На тяхна страна застана и Професионалната футболна лига (ПФЛ).


"Отбори като "Берое" и "Локо" (Пд) са добре дошли. Не сме ги поканили, защото не сме говорили пряко с тях за претенциите им. Тези от Б група също са добре дошли за нас. Всеки може да попадне в тази ситуация, в която ние попадаме поединично", каза президентът на "Калиакра" Цонко Цонев. Той добави, че е получил подкрепата и на собственика на "Левски" Тодор Батков.

"Около 4 милиона плащаме клубовете от А и Б група за удоволствието да играем футбол, а приходите от телевизионните права са малко над 5 милиона. Искам да излязат наяве всички рекламни договори. Клубовете издържат изцяло БФС, а не БФС нас. ПФЛ има един автомобил, ония хора в БФС имат повече от 10, искаме да разберем какво става с тия пари, няма отчет. Разни хора печелят пари на наш гръб", каза Цонев.

Представителят на ПФЛ Атанас Караиванов обяви, че лигата не работи добре с БФС. "В момента президентът на ПФЛ Стефан Капралов е в Буркина Фасо заедно с Христо Стоичков като част от кампания за подпомагане на борбата с глада. От това, което ми разказват, ми става ясно, че и нашият професионален футбол е в подобно бедстващо положение. Явно и на него му трябва програма за спасение от глад, която да дойде от чужбина", каза мениджърът на лигата Караиванов.

"Клубовете са наши членове, ние плуваме в една лодка и трябва да работим заедно. Имаме много добри контакти с клубовете, но това не може да се каже за взаимоотношенията ни с БФС." Той уточни, че лигата не получава нито лев от реклама и телевизионни права.

Според представителя на "Пирин" Емил Наков всички клубове са ощетени по въпроса за телевизионните права. Той определинаказанието на съдията Николай Йорданов като "малко".

"Искам да приканя шефовете в българския футбол да уважават повече тези, които се опитват да градят, а не тези, които рушат. Трябват ни истински мачове, истински съдии, истински терени, за да имаме истински футбол. Какво лошо има ЦСКА да направи 1:1 с "Академик". Така един отбор от ранга на армейците може да види грешките си, да си помогне и да се завърне по-силен, както стана. Тук сме само мъже, които се занимаваме с мъжки спорт и искаме да се отнасят с нас правилно, а не като с несъществуващ фактор", каза Семир Селимински от "Академик".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар