понеделник, 21 март 2011 г.

Севиля излъга Валенсия в страхотен мач

Севиля излъга Валенсия в страхотен мач
Севиля увеличи надеждите си за място в Лига Европа, след като в много интересен мач победи с 1:0 Валенсия на “Местая”. 


И двата отбора пропуснаха много положения, като вратарят на гостите Хави Варас спаси страхотни ситуации и се превърна в герой. 

По този начин Севиля е на 7-о място с 42 точки, само с една по-малко от 5-ия Еспаньол. Валенсия пък отстъпи на 4-а позиция с 54 и по-лоша голова разлика от Виляреал. 

Двубоят предложи много емоции. Гостите разчитаха на контраатаки, които бяха доста опасни. Валенсия обаче доминираше и Солдадо стреля опасно след корнер. 

В 17-ата минута Хесус Навас проби и опита удар от малък ъгъл, който за малко не попадна в целта. След това Варас разочарова Солдадо. Негредо нямаше шанс и удари греда за гостите, след което Джонас пропусна сам срещу стража на Севиля. 

След паузата ситуацията не се промени. Удар на Ракитич от въздуха мина много близо до целта. Джонас пък удари греда за Валенсия в 53-ата минута, изведен добре в наказателното поле. 

След това и Мата нямаше късмет, когато стреля в рамката, като и Варас докосна топката. Последваха още пропуски на домакините и спасявания на стража на гостите, които дочакаха своя миг. 
В 71-ата минута удар на Негредо бе блокиран, но топката стигна до непокрития Ракитич, който от 10-12 метра не остави шансове на Гуита. Последваха още спасявания до края на Варас, сред които се отличи едно избиване с крак и в крайна сметка Севиля удържа триумфа. 


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар