сряда, 30 март 2011 г.

Волейболният ЦСКА спечели трудно 19-ата си купа на България

Волейболистите на ЦСКА спечелиха купата на България за 19-и път в историята си след трудна победа  над "Пирин Балканстрой".

Червените едва за втори път през сезона загубиха два гейма в един мач и бяха на път да допуснат обрат срещу разложкия тим, но все пак се наложиха с 3:2 (26:24, 25:19, 23:25, 24:26, 15:4) в столичната зала "Христо Ботев".

Воденият от Мирослав Живков "Пирин" започна равностойно срещата и в първия гейм дори стоеше по-добре на полето. Разложкият тим, който единствен тази година взе два гейма на шампионите, изпусна големия си шанс да поведе в резултата, след като до средата на гейма водеше с 4-5 точки.

"Армейците" стигнаха първи до възможността да затворят частта при 24:23, но тимът от Разлог съумя да изравни. При втория си опит обаче "червените" не сгрешиха и поведоха с 1:0 в геймовете.

Волейболистите от Разлог започнаха трудно втората част и ЦСКА поведе с 16:12, но "Пирин" спечели три последователни разигравания. Столичани обаче продължиха да играят по-добре и спечелиха частта с 25:19.

В третия гейм точките бяха равни до 11:11, но тогава ЦСКА се откъсна с три. Впоследствие Филип Мейо и Ясер Портуондо загубиха две битки с блока на съперника, което доведе до ново равенство. То се запази до 19:19, когато за сервис влезе Добромир Димитров на мястото на Светослав Гоцев. Той затрудни посрещането на ЦСКА и топката прехвърли мрежата, а Благовест Катранджиев я върна с точка в полето на "червените". Димитров изпрати втория си сервис в аут, а ЦСКА намали разликата на точка.

Ясер Портуондо получи травма в глезена при 22:22, а на негово място влезе Валтерс Рама. Резултатът беше равен и при 23:23, като тогава Николай Пенчев рискува с атака по диагонала и даде точка аванс на отбора си. Последва ас на Костадин Гаджанов и "Пирин" намали изоставането си на един гейм. Много силно играха националите Константин Митев и Пенчев, както и Катранджиев.

Това вдъхнови волейболистите на Живков и те продължиха да играят сърцато и в четвъртия гейм. ЦСКА се бореше до край в опита да затвори мача, но вместо това играчите на "Пирин" се пребориха със спорното съдийство и по-опитния си противник, за да измъкне гейма с 26:24. В решителните моменти изневери Майо, докато "Пирин" действаше стабилно и със самочувствие във всички елементи.

В тайбрека червените заложиха на опитните Николай Иванов и Евгени Иванов на полето и поведоха с 9:0. Тази убийствена разлика разби играта на "Пирин" и той успя да спечели едва четири точки за частта. Центърът Евгени Иванов реализира и победната точка в мача за втората поредна купа на тима.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар