неделя, 20 март 2011 г.

Лотар Матеус: Би ми било по-лесно да водя Германия, отколкото България

Селекционерът на националния отбор по футбол Лотар Матеус заяви, че би му било по-лесно да води Германия, отколкото България. Рекордьорът по изиграни мачове за бундестима (150 двубоя) даде обширно интервю в навечерието на 50-годишния си юбилей за "Билд".

"Германия вероятно ще бъде по-лесна за ръководене от България. Там бих имал повече опции. Не вярвам това да стане, но досега въпросът не се е повдигал", заяви селекционерът.

Рожденият ден на Матеус е в понеделник. "Ще празнувам отделно с приятели в Мюнхен. На самия ден съм с националния отбор на България на тренировъчен лагер. Подготвяме се за важната евроквалификация с Швейцария", каза той. На въпроса какво си пожелава, отговори: "Може би малко по-спокоен живот - и победа над Швейцария."

В частта, в която говори за футбола и кариерата си Матеус призна, че е би близо до преминаване в "Реал" (М) през 1991 г. Допълва, че най-голямата му грешка е напускането на "Байерн" в посока "Ню Йорк" през 2000 г. "Сега още можех да съм в "Байерн".

Той отдели време и за въпроси от по-личен характер. "Не използвам ботокс, не си боядисвам косата. Три до четири пъти седмично тичам, често на бягащите пътечки във фитнеса. Пътувам много, за да се виждам с националния отбор. Имам много приятели, които се радват на живота и работата си. Това те държи млад."

Матеус, който се е женил четири пъти сравни брака с футболен мач. "В една семейна двойка, както и на терена, никога не се знае какво ще се случи. Трябва да се биеш и да даваш най-доброто от себе си, но това зависи много от "съотборничката". Може би това звучи странно в моята уста, но аз съм човек, който държи на семейните отношения", добави германецът, който наскоро се раздели с последната си съпруга - 22-годишната украинка Лиляна.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар