четвъртък, 31 март 2011 г.

Девет ултраси на ЦСКА зад решетките

Девет ултраси на ЦСКА са били задържани и вкарани зад решетките. Това е станало в ранните часове на деня, като полицията е арестувала хулиганите от агитката на "армейците", разпознати от погрома над "Герена" по време на вечното дерби Левски - ЦСКА. 

До момента са разпознати от снимки и полицейски ленти над 30 от главните действащи лица във вандалските изстъпления. Задържаните ще бъдат изправени пред съда. Възможно е да бъдат осъдени по бързата процедура. 

Феновете са изведени от домовете си. Това е само първата акция на органите на реда, допълват от МВР. Има още заподозрени лица, но срещу тях все още няма събрани нужните доказателства.


В същото време се разбра, че между 100 и 2500 лв. глоба ще плащат запалянковците, които нарушават обществения ред по време на мачове и други спортни мероприятия и масови прояви в София. Това предвиждат промени в Наредбата за обществения ред, които ще бъдат гласувани на утрешното заседание на Столичния общински съвет.

За повторно нарушение в рамките на година глобата скача от 500 до 15 000 лв., се посочва още в предложението на зам.кмета по сигурността Иван Сотиров. 
Предвижда се пълна забрана за внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашила обществения ред, живота и здравето на присъстващите.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар