петък, 18 март 2011 г.

Шарапова и Вожнячки на полуфинал в Индиън Уелс

Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки се класира за полуфиналите на престижния международен тенис турнир в Индиън Уелс, след като нейната противничка снощи Виктория Азарьонка загуби първите три гейма и се отказа поради контузия.
Така датчанката е само на две крачки от ценното отличие, като следващата опонентка по пътя й към заключителния двубой за трофея е бившата номер 1 в световния тенис Мария Шарапова.
За разлика от Возняцки, рускинята трябваше да води изтощителна трисетова битка срещу китайската тенисистка Пън Шуей, за да стигне след два часа и 23 минути игра до победното 6/2, 5/7, 6/3.
В първия сет Шарапова изцяло контролираше събитията на корта и с лекота стигна до убедителното 6/2, като отличните й изяви продължиха и в началото на втората част, когато след ранен пробив тя поведе с 2/0.
Вместо да довърши започнатото в този момент рускинята тотално загуби концентрация, успеваемостта на първия й начален удар се срина, започнаха да се нижат двойни и непредизвикани грешки, което умело бе използвано от китайката и след 7/5 тя успя да изравни резултата.
В заключителния трети сет тенисистките печелиха по-лесно подаването на своята опонентка, отколкото своето, но в шестия гейм Шарапова удържа сервиса си, а след това не допусна повече изненади и затвори мача след 6/3.
Статистиката от двубоя:
Шарапова                                                
Шуей
61
1-ви сервис %
65
1
Асове
2
13
Двойни грешки
4
 99/184
Общо спечелени точки
 85/184
 8/10
Възможности за пробив
 5/9

Времетраене: 2.23 ч.


Източник gol.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар