сряда, 16 март 2011 г.

Часът на истината за Реал

Часът на истината за Реал
Първият от „мачовете на сезона" за Реал (Мадрид) дойде. Тази вечер момчетата на Жозе Моуриньо посрещат Лион в мач реванш от Шампионската лига, като всичко друго, освен победа ще бъде тотален крах за испанците.
Върхът на милтимилионния проект на Флорентино Перес е триумф в Шампионската лига, затова Касияс, Роналдо и компания нямат право на грешка. През лятото пък в Мадрид бе привлечен определяният за мнозина за най-добър трансфер - Жозе Моуриньо именно с тази цел - Реал да се върне на върха в Европа.
Историята и статистиката обаче е твърдо срещу испанците. Странно или не, Реал никога не е побеждавал Лион в 7-те срещи между двата отбора. Този факт няма как да не окаже влияние върху „Белия балет", който тази вечер ще трябва да бори тежката статистика.
Добрата новина за Жозе Моуриньо е свързана с възстановяването на Кристиано Роналдо. Португалецът пропусна последната среща на своя тим заради травма, но вече е готов за игра и ще поведе тима тази вечер на „Сантяго Бернабеу". Аржентинецът Гонсало Игуаин също поднови тренировки, но едва ли ще се появи в игра в близките няколко седмици, след като бе в лазарета близо половин година.
В групата на Реал се завръща и защитникът Рикардо Карвальо, който получи почивка в мача с Еркулес през уикенда. Аут за мача е постоянно контузеният Рикардо Кака. Отсъствието на бразилеца от състава на Реал обаче отдавна не е новина.
В лагера на Лион също има проблеми. Най-сериозният удар за наставника Клод Пюел е отсъствието на наказания Мишел Бащош. Бразилецът е сред основните футболисти на тима и със сигурност ще липсва много на „Сантяго Бернабеу".
Напълно възстановен обаче е аржентинският голаджия Лисандро Лопес, който ще започне мача от първата минута. Компания в предни позиции ще му прави Сесар Делгадо.
Любопитни факти преди мача:
Реал Мадрид няма победа над Лион във всичките 7 мача между двата отбора
- Реал е единственият отбор в Шампионската лига този сезон, който няма получен гол у дома. Освен това само мадридчани и Манчестър Юнайтед нямат загуба в Европа този сезон.
- Жозе Моуриньо е загубил само 4 от 39-те си домакински мача като треньор в Шампионската лига (с Порто, Челси , Интер и Реал)
- Карим Бензема се е разписвал на всеки 55 минути в Шампионската лига този сезон.
- Реал неизменно отпада на 1/8-финал в Европа през последните 6 години.
Олимпик Лион нямат победа в последните си 4 мача в Шампионската лига
- Лион неизменно получава гол в последните си 8 срещи в Европа
- Тимът на Клод Пюел е завършил наравно във всичките си 3 двубоя на „Сантяго Бернабеу"
- Нито един отбор от Франция не е побеждавал Реал на „Сантяго Бернабеу" в мач от европейските клубни турнири.
Вероятни състави:
Реал (Мадрид): Касияс, Рамос, Пепе, Карвальо, Арбелоа, Алонсо, Кедира, Ди Мария, Йозил, Роналдо, Бензема
Лион: Лорис, Ревиер, Крис, Ловрен, Шелстрьом, Тулалан, Гуркюф, Гоналон, Лисандро Лопес, Гомис, Сесар Делгадо.

Източник news.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар