четвъртък, 17 март 2011 г.

Англия с три четвъртфиналиста в Шампионската лига

Челси и Реал Мадрид попълниха днес най-добрите осем отбора в Европа. Лондончани и мадридчани се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига и топ 8 вече е ясен. Сред четвъртфиналистите има 3 отбора от Англия. Висшата лига е най-силно представеното първенство в тази фаза.

Напред продължиха Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм. Арсенал отпадна и не позволи на Англия да пласира напред всичките си участници. Все пак Висшата лига може да се похвали, че има поне 3 отбора на четвъртфинал в четири от последните 5 издания на Шампионската лига. Единствено миналият сезон класира само 2 отбора в топ осем.

Два отбора има от Испания - Барселона и Реал Мадрид. По един тим класираха Италия (европейският първенец Интер), Германия (Шалке) и Украйна (Шахтьор Донецк).

От класиралите се напред най-опитен на четвъртфиналите е Манчестър Юнайтед. За Червените дяволи това е 12-о участие в тази фаза и пето поред. Барселона и Реал Мадрид играят на четвъртфинал за 9-и път, а Челси - за седми.

Жребият за четвъртфиналите е в петък от 13,00 ч. българско време. Вече няма ограничения и всеки може да се падне с всеки. Ще бъде изтеглен пълен жребий до финала. Четвъртфиналите са на 5 и 6 април, а реваншите - на 12 и 13 април.

ЧЕТВЪРТФИНАЛИСТИТЕ

Манчестър Юнайтед
Челси
Тотнъм
Барселона
Реал Мадрид
Интер
Шалке
Шахтьор Донецк

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар