четвъртък, 31 март 2011 г.

Продажбата на "Рома" вече е договорена

Собствениците на италианския "Рома" семейство Сенси и "Уникредит" са постигнали "основна договореност" за продажбата на футболния клуб с кандидат-купувача Томас Дибенедето, съобщиха двете страни.

Американският инвеститор, който е съдружник в компанията New England Sports Ventures и има миноритарен дял в бейзболния "Бостън ред сокс", е в Рим от началото на седмицата и води преговорите за придобиването на отбора.

"Италпетроли", "Уникредит" и Дибенедето съобщават, че с преговорите в Рим през последните няколко дни беше постигнато основно споразумение за придобиването на контрола над "Рома", гласи съобщението на собствениците.

"Базирана на тази договореност, продажбата ще бъде завършена с разпределение на 60% от акциите за Дибенедето и 40% на "Уникредит". Запазва се възможността "Уникредит" да продаде своите дялове на други стратегически италиански инвеститори", се казва в съобщението.

В следващите дни основната цел на преговорите ще бъде оформянето на крайния вариант на договора за продажбата на "Рома", в който влизат поемането на задължения за укрепването и развитието на клуба.

"Окончателното подписване на контракта се очаква да стане в следващите 20 дни, в които Дибенедето трябва да представи финансови гаранции. Преди това да се случи, няма да разкрием повече детайли около съдържанието на споразумението", се казва в съобщението на собствениците.

Дибенедето вече отпътува за САЩ и ще се върне в Италия, когато адвокатите на двете страни оформят юридически сделката. Според информациите в италианската преса инвеститорът ще плати 150 милиона евро за въпросните 60% от акциите.

"Не може да подпишем сега, но нещата вървят добре. Уточнили сме всичко по финансовите въпроси. Нямаме различия между исканото от нас и предложената цена", коментираха представители на "Уникредит". Банката е кредитор на "Италпетроли", собственост на фамилията Сенси, която държи 2/3 от акциите на клуба от 1993 г.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар