вторник, 29 март 2011 г.

Хамилтън: Аз съм като Сена, Алонсо е моят Прост

Второто място в Гран при на Австралия явно е окрилило Люис Хамилтън и той продължи серията си забавни изказвания по адрес на своите конкуренти от миналата седмица.

След състезанието в Мелбърн, в което "Макларън" демонстрира напредъка в развитието на своя болид, англичанинът се сравни с легендарния Аертон Сена, а пилотът на "Ферари" Фернандо Алонсо определи като "своя Ален Прост".

В допълнение Хамилтън извади от сметките в битката за титлата световния шампион Себастиан Фетел, който доминира на "Албърт парк" и завърши на 22 секунди пред него. Той постави германеца под нивото на Найджъл Менсъл в историческото си сравнение.

"Винаги ще смятам, че моят враг и най-близък конкурент винаги ще бъде Фернандо. Просто заради нашата история, когато навлизах в спорта. Виждам го като моя Прост, ако двамата бяхме Прост и Сена. Ако трябваше да си избера пилот (на когото да приличам), определено щях да избера Аертон. И може би щях да поставя него (Алонсо) като Прост", каза популярният с високото си самочувствие Хамилтън, цитиран от "Гардиън".

Битката между Сена и Прост, съотборници в "Макларън" през 1988 и 1989 г., е една от най-ожесточените не само във Формула 1, но и въобще в историята на спорта. Хамилтън и Алонсо имаха своя сблъсък като съекипници в британския екип през 2007 г.

Тогава испанецът пристигна като двукратен световен шампион, детронирал Михаел Шумахер, а младокът дебютира във Формула 1 и след скандалите в тима загуби титлата с една точка в полза на Кими Райконен.

В събота след квалификацията Хамилтън призна доминацията на Фетел и "Ред бул", но след пристигането си в Малайзия отново принизи качествата на пилота и екипа за втори път в рамките на седмица. Преди Гран при на Австралия той заяви, че за него австрийците са "просто компания за напитки".

"Не смятам, че Фетел е моят враг в момента. Ако той продължава да има толкова добър болид, колкото сега, тогава може би да. Но когато темпото ни с него се изравни, той вече ще срещне сериозна съпротива. Може би той е новият (Найджъл) Менсъл? Не, не бих го извисил до нивото, на което поставям Менсъл", добави Хамилтън.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар