вторник, 29 март 2011 г.

Марк Уилямс: Не се случва всеки ден да загубиш след 4 сенчъри брейка

Двукратният световен шампион и защитаващ титлата си на Чайна Оупън уелсец Марк Уилямс остана много тъжен от загубата си срещу Стивън Лий в първи кръг на турнира в Китай.
Както съобщихме веднага след края на мача, Уилямс отпадна с 4-5 фрейма, след като записа цели 4 сенчъри брейка от 100, 104, 113 и 137 точки, както и халф-сенчъри брейк от 53 точки.
Историята на снукъра не си спомня друг подобен случай, при който един играч да е показал такава класа и да загуби. Ето че това се случи точно на Уилямс, който на два пъти през сезона докосваше първото място в световната ранглиста, но неочаквани поражения го оставят в подножието на върха.
"Играх много добре. Не мога да се оплача от играта си, просто Стивън разчистваше масата", каза без особено настроение Уилямс.
"Не се случва често в такъв формат да направиш цели 4 сенчъри брейка и да загубиш. Играх добре, но не можех да направя нищо повече", продължи Уелската потинг-машина.
"Той спечели възловите фреймове, аз нямах късмет в два от тях. Винаги е хубаво да играеш при добри условия като днешните, масата беше чудесна, но загубих", сподели настоящият №2 в света.
"Ако бях направил силен турнир тук, със сигурност щях да имам реална възможност да стана №1 в света, но сега първото място в световната ранглиста ще се решава след шампионата на планетата в Крусибъл."
"Определянето на точките в ранглистата се смени, Джон Хигинс ще загуби много от точките си, които спечели преди две години по новите правила и аз ще имам реален шанс да стана първи в света."
"Ще е хубаво отново да бъда №1, ще ми е за трети път. Но това стана моя цел едва когато се смени начина на определяна на точките в ранглистата", призна Уилямс.
Уелската потинг-машина бе №1 в света на два пъти: от 2000 до 2002 година и от 2003 до 2004 година. Той е едва вторият уелсец в историята, който е бил начело в ранглистата.
Другият такъв е един от най-успешните играчи в историята на снукъра, шесткратният световен шампион Рей Риърдън, който беше ментор на Рони О'Съливан, когато Ракетата стана световен шампион за втори път, през 2004 година.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар