сряда, 16 март 2011 г.

Шумахер: "Мерцедес" ще бъде претендент за титлата

Пилотът на "Мерцедес" Михаел Шумахер
Пилотът на "Мерцедес" Михаел Шумахер изрази задоволството си от напредъка на отбора в развитието на болида за новия сезон и смята, че с него най-после ще може да се бори за победи в Гран при и дори отново ще бъде претендент за титлата.


Въпреки "чудесната работа на екипа" според германеца все пак ще трябва да се изчака няколко състезания, преди тимът да стане постоянен кандидат за първото място.

"Мерцедес" започна слабо предсезонните тестове във Формула 1, но ги завърши по впечатляващ начин с най-бързото време за цялата зимна подготовка в Барселона. Тогава Шумахер записа най-добрия резултат в симулация на квалификационна обиколка, а темпото му изненада част от противниците на германците.

"Движим се в правилната посока. Определено. Ще бъдем в добра позиция през тази година", заяви пред агенция СИД Шумахер, който предпочете да запази в тайна част от очакванията си за точната скорост на "Мерцедес".

"Дали вече имаме печеливш болид - предпочитам първо да изчакаме няколко състезания. С този автомобил ще можем да се борим за първите места, което е добра новина. Отборът свърши чудесна работа. Останахме силни и концентрирани в работата и съм убеден, че "Мерцедес" ще бъде претендент за титлата", допълни седемкратният световен шампион.

Независимо от напредъка на неговия екип Шумахер определи настоящия носител на титлата Себастиан Фетел за фаворит. "Ред бул" изглеждат много силни и затова Себастиан е фаворит преди началото на сезона", смята най-успешният пилот във Формула 1.

Предстоящият шампионат започва след малко повече от седмица - на 27 март, с Гран при на Австралия на градската писта "Албърт парк" в Мелбърн.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар