петък, 4 март 2011 г.

Моуриньо за Бензема, Адебайор и Малага

Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо
Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо похвали френския нападател на тима Карим Бензема след мача с Малага вчера. Бензема вкара два гола при победата със 7:0, а неотдавна реализира и ценното попадение за "белите" при равенството 1:1 на "Жерлан" с бившия тим на французина Лион в Шампионската лига. Според Моуриньо, Бензема се развива много добре и е станал по-добър играч, откакто "Специалния" е поел мадридчани.


"Карим Бензема играе много по-добре в последните седмици. Той е напълно различен играч от футболиста, който беше, когато дойдох в клуба. Сега той е много по-солиден и силен - и физически, и психически. Тази вечер игра много добре, динамично. Хареса ми много", заяви Моуриньо, цитиран от официалния сайт на испанския гранд.

Моуриньо се изказа и по темата за новопривлечения тогоански нападател Емануел Адебайор. "Знаех какво може Адебайор преди да дойде тук. Знаех как играе и какво може да донесе на отбора. Когато разполагаш с двама централни нападатели, това ти дава възможност да използваш единия или другия, в зависимост от мача", заяви португалският специалист.

Моуриньо коментира и изказването си спрямо Малага преди мача, което предизвика доста противоречиви реакции. В навечерието на срещата португалецът каза, че не би станал треньор на отбор като Малага, ако напусне Реал Мадрид, а би отишъл в някой от големите европейски тимове. Както е известно, наставник на андалусийците в момента е бившият треньор на Реал Мадрид Мануел Пелегрини. "Нямам нищо против града Малага, нито към клуба или хората, които работят в него. За мен не е проблем да се извиня, ако трябва, но истината е, че се изказах без лицемерие - както винаги правя", заяви на пресконференцията си след двубоя с Малага Моуриньо.

Източник sportal.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар