понеделник, 1 август 2011 г.

Майкъл Фелпс се отказва след Олимпиадата

След края на Световното първенство по плувни спортове в Шанхай Майкъл Фелпс заяви, че след олимпийските игри в Лондон догодина най-вероятно ще прекрати кариерата си.
Американецът спечели 4 златни, 2 сребърни и един бронзов медал на завършилото вчера първенство, като в последния ден триумфира с щафетата 4 по 100 метра съчетано плуване.
“Това бе фантастичен начин да завърша световното първенство, което ще бъде последното за мен” написа той в своя Туитър веднага след края на турнира, с което ясно намекна, че вероятно Игрите в Лондон ще бъдат последния му голям форум.
В Китай Фелпс бе засенчен от сънародника си Райън Лохте, който се превърна в голямата звезда на турнира и завърши с 5 златни медала, като победи на два пъти Фелпс – но 200 метра свободен стил и на 200 метра съчетано.
Той обаче има невероятните 25 титли от световни първенства, 16 олимпийски медала, от които 14 златни и е считан за един от най-силните спортисти в съвременния спорт.
С помощта на Фелпс американците отново завършиха №1 в класирането по медали на надпреварата в Шанхай. Те спечелиха 17 златни, 6 сребърни и 9 бронзови отличия. Китайците останаха втори, макар че взеха 36 медала. Тяхните титли обаче бяха 15. Третата позиция е за Русия с 8 титли, 6 втори и 4 трети места.  

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар