понеделник, 1 август 2011 г.

Юнайтед има план за след Фърги

Ако сър Алекс Фъргюсън заяви изненадващо, че е време да напусне Манчестър Юнайтед, на "Олд Трафорд" няма да настане суматоха, уверен е изпълнителният директор на клуба Дейвид Гил, който има план за действие.

Шотландският тактик започва своя 25-ти сезон с "червените дяволи", а на 31 декември ще отбележи 70-годишен юбилей. И макар и гладът му за успех да не намалява, Гил е помислил как да процедира, когато Моментът настъпи.

"Няма да има сътресения. Разбира се, ще има големи промени, но ние ще сме готови. Ще координирам процеса и огромно значение кой да го наследи ще има именно мнението на Фърги. Собствениците ще кажат своя фаворит и когато съберем всички варианти ще решим."

"Промяната ще бъде извършена колективно, а не еднолично и съм уверен, че ще направим добър избор. Освен това сър Алекс умее да делегира задълженията си, което го освобождава от част от напрежението и му позволява да продължава да работи."

Междувременно Гил коментира и отношението на феновете към американските собственици на клуба. Антиглейзър кампанията вече отшумява и все по-малко жълто-зелени шалчета се виждат по трибуните на "Олд Трафорд".

"Ние никога няма да спечелим тези хора, дори и да завоюваме четири поредни европейски купи. Винаги ще има противници на собствениците. Те бяха тук, още преди Глейзър да дойдат", обяснява Гил.

"Но ние ръководим клуба, така че по-голямата част от феновете да са доволни и да вярват, че се движим в правилната посока. Малцинството винаги ще е против. Зелено-жълтата кампания още не е напълно изчезнала, но омекна значително през последния сезон и ние продължаваме напред.

И по-точно, Юнайтед продължава срещу Манчестър Сити. Двата градски съперника ще се изправят в битка за Къмюнити Шийлд на 7 август, след което "червените дяволи" ще започнат защитата на титлата си във Висшата лига като гост на Уест Бромич.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар