неделя, 14 август 2011 г.

Меси подгони рекорд на Стоичков

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси има възможност да подобри още един голмайсторски рекорд на клуба и то преди сезона да е започнал. 

Аржентинецът ще опита да надмине Христо Стоичков по голове за каталунците за Суперкупата на Испания. Тази вечер шампионите гостуват на Реал, а в сряда са домакини на реванша. 

Засега Стоичков все още удържа първото място, след като в кариерата си отбеляза 6 попадения в тези мачове. Меси от своя страна е с 5. 

Носителят на Златната топка вкара два пъти на Атлетик Билбао през 2009 година, а през миналата се отчете с хеттрик за победата на реванша срещу Севиля с 4:0, с което Барса завоюва отличието. 

От своя страна Стоичков вкара първото си попадение в тези мачове през 1992 година, когато Барса победи на два пъти Атлетико Мадрид. През 1993 се разписа и срещу Реал, но трофеят бе да столичани. През 1994 пък отбеляза и в двете срещи срещу Сарагоса, като при поражението с 4:5 реализира 2 попадения и помогна за спечелването на отличието. През 1996 вкара веднъж в една от срещите с Атлетико Мадрид и трофеят отново пристигна на “Камп Ноу”. 
Иначе рекорда по най-много попадения в тези мачове изобщо държи Раул Гонсалес, който в изданията през 1997, 2001 и 2003 се разписа 7 пъти, но и неговото постижение е сериозно застрашено. 

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар