сряда, 9 март 2011 г.

"Барселона" победи с 3:1 "Арсенал" и продължава на четвъртфиналите

Футболистите на "Барселона" победиха с 3:1 "Арсенал"
Футболистите на "Барселона" победиха с 3:1 "Арсенал" и се класираха на четвъртфиналите на Шампионската лига с общ резултат 4:3. В другата среща "Шахтьор" спечели с 3:0 срещу "Рома" и също продължава напред.


Двубоят в каталунската столица се очакваше с голям интерес след успеха на отбора, воден от Арсен венгер, с 2:1 в първия мач. Френският мениджър на "Арсенал" пусна като титуляр Робин ван Перси, въпреки че в дните преди двубоя обяви, че холандецът няма да играе.

Първото полувреме беше напрегнато с малко голови положения. Испанският шампион показа обичайния си стил на игра с много подавания и продължително владеене на топката. В 16-ата минута вратарят на англичаните Войчех Шчесни се контузи и беше сменен от Мануел Алмуния. Най-доброто положение дойде 20 минути по-късно. Тогава Адриано проби отляво и стреля, но уцели гредата.

В края на частта се стигна до спречкване между футболисти на двата отбора. Ерик Абидал от "Барселона" хвана за гушата Ван Перси, но швейцарският съдия Масимо Бусака не му даде картон. Холандският нападател на "Арсенал" се изнерви и при следващата атака фаулира съперник и получи жълт картон.

Бусака даде по-дълго продължение на първото полувреме заради разправиите. Във втората минута от него Лионел Меси имаше възможност да вкара, но стреля в тялото на Алмуния. Малко по-късно аржентинецът успя да даде преднина на "Барса". Той получи много добър пас от Андрес Иниеста, овладя топката, технично прехвърли Алмуния и с левия крак се разписа.

В 53-ата минута играещият като централен защитник Серхио Бускетс вкара в собствената си врата за 1:1. Юношата на каталунците си отбеляза автогол с глава след ъглов удар.

За по-малко от десет минути обаче съставът на Хосеп Гуардиола стигна до преднина от два гола. Най-напред в 56-ата минута Ван Перси беше изгонен. Нападателят стреля към вратата, след като Бусака вече беше отсъдил засада и получи втори жълт картон. Холандецът недвусмислено посочи близо 100-хилядната публика, за да покаже, че не е чул сигнала, но все пак трябваше да напусне терена.

Ведната след това Давид Вия имаше добра възможност да вкара, но Алмуния отново спаси. Опитният полузащитник на "Барселона" Шави Ернандес вкара за 2:1 в 59-ата минута. Тогава той получи добро подаване в наказателното поле и преодоля вратаря на "Арсенал". В 71-ата Джак Уилшър спъна Педро Родригес в наказателното поле и Меси вкара втория си гол за 3:1.

Венгер потърси промяна, като пусна в игра Никлас Бендтнер и Андрей Аршавин. За англичаните обаче беше много трудно да стигнат до топката срещу испанския шампион. "Барселона" можеше да увеличи преднината си, но футболистите на Гуардиола направиха много пропуски, а с основна заслуга за това беше Алмуния, който изигра много силен мач. Добри възможности имаха резервата Ибрахим Афелай и Даниел Алвеш.

Всичко в съперничеството между "Барселона" и "Арсенал" можеше да се обърне в 85-ата минута. Тогава Бендтнер получи отличен пас отдясно при бърза атака на лондончани. Датският нападател не си поведе добре топката и настигналия го Хавиер Масчерано се справи. Така каталунците за втора поредна година преодоляха "Арсенал".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар