сряда, 9 март 2011 г.

Матеус почти ни отписа: Срещу Швейцария сме аутсайдери


Селекционерът на България Лотар Матеус
Селекционерът на България Лотар Матеус почти се предаде в битката на националния отбор срещу Швейцария.
Двубоят, който е квалификация за Европейското първенство през следващата година, е на 26 март в София.
Матеус даде интервю за швейцарското издание "Льо Матен" и определи страната ни като аутсайдер в предстоящата среща.
"Мачът е на живот и смърт, особено за Швейцария. След слабия старт нито ние, нито съперникът можем да си позволим нова грешка. Напрежението обаче е много по-голямо при гостите, защото неучастие на Евро'12 за тях ще е голям провал".
"В Германия вече драматизират, че едва ли не сблъсъкът е лично между мен и Отмар Хитцфелд. Но аз го познавам като треньор, а той мен само като играч на Байерн. Това е моето предимство - надявам се да го изненадам като треньор!".
"Но срещата не е между нас двамата, а между България и Швейцария, така че фокусът е върху футболистите. Гостите са фаворит, защото на тяхна страна е опитът. Такъв при нас липсва. Това обаче няма да ни спре да търсим изненада и три точки. От септември насам се опитвам да наложа повече дисциплина и креативност, повече страст в отбора".
"Но промяната не може да се случи с едно щракване на пръсти -вижте в кои клубове играят швейцарците и в кои - българите, за да разберете разликата. В моя тим има талант, но трябва да се развиваме в много посоки", каза Матеус.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар