четвъртък, 10 март 2011 г.

"Милан" напусна Шампионската лига след равенство с "Тотнъм"

"Милан" направи нулево равенство с "Тотнъм"
"Милан" направи нулево равенство с "Тотнъм" в решанша от осминафиналите на Шампионската лига в Лондон и след загубата с 0:1 в Лондон напусна турнира. Така лидерът в италианското първенство за трети пореден път беше елиминиран от английски клуб.


В другия двубой от тази вечер "Шалке 04" изравни най-доброто си постижение в Шампионската лига, след като победи "Валенсия" с 3:1 в Гелзенкирхен. Двата тима завършиха 1:1 в Испания и така германският тим се класира за четвъртфиналите за първи път от 2008 г. насам.

В Лондон "Милан" имаше преимущество през целия двубой, но така и не успя да отбележи гол във вратата на домакините. В първите минути "Тотнъм" създаде няколко добри възможности да открие резултата, но ударите на Рафаел ван дер Ваарт бяха отразени от стража на "росонерите" Кристиан Абиати.

Възпитаниците на Масимилиано Алегри бързо установиха контрол над събитията на терена и трайно се нанесоха в половината на "шпорите". Пропуски направиха Златан Ибрахимович и Робиньо, а най-добрата възможност за гол се откри пред Алешандре Пато. В 26-ата минута стана разбъркване в наказателното поле на англичаните, топката попадна в бразилеца и той стреля, но Уилям Галас спаси удара му от голлинията.

До края на полувремето Ибрахимович и Пато направиха нови пропуски пред Аурелио Гомеш, а "Тотнъм" разчиташе основно на контраатаки. При редките опити на "шпорите" Ван дер Ваарт и неговите съотборници така и не успяваха да затруднят достатъчно Абиати.

Играчите на мениджъра Хари Реднап започнаха вихрено втората част и нападателят Питър Крауч можеше да се разпише с глава още при първата атака на домакините, но ударът му с глава не попадна в рамките на противниковата врата.

"Милан" пренесе играта пред наказателното поле на "Тотнъм" в търсене на гол, с който да изравни общия резултат в двете срещи, но това така и не се случи. Първо Матийо Фламини стреля отдалеч, а след това Робиньо на два пъти можеше да изведе "росонерите" напред след поредното разбъркване пред Гомеш.

До края на мача бразилецът и неговият сънародник Пато направиха нови пропуски за лидера в Серия А и срещата завърши при нулево равенство.


Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар