понеделник, 7 март 2011 г.

Реал Мадрид доказа: Има живот и без Роналдо

В първия си мач без Кристияно Роналдо Реал показа страхотен футбол и заслужено победи с 3:1 в гостуването си на Расинг Сантандер в мач от 27-я кръг на испанската Примера Дивисион.


През първото полувреме мадридчани тотално надиграха съперника си и можеха да вкарат един куп голове, но реализираха само два чрез Бензема и Адебайор. На два пъти пък гредите спасиха домакините.

През второто полувреме домакините намалиха с гол на Кенеди, но бързо след него Бензема отново възстанови разликата от два гола. Интересното бе и това, че и двата отбора пропуснаха по една дузпа.

Така Реал си направи добър подарък за 109-тия си рожден ден и отново съкрати разликата до лидера Барселона на 7 точки.

В състава на Реал липсваха доста ключови футболисти като Игуаин, Кака и Кедира, но най-съществена бе липсата на Роналдо, който пропускаше първите си минути футбол в първенството през този сезон.

Въпреки това играта на Реал бе далеч по-жива в сравнение с предишните гостувания на отбора. 

Първото положение за гол дойде още в 5-та минута, когато центриране от фаул не бе изчистено от защитата и топката стигна до непокрития на далечната греда Бензема, но той не успя да засече под носа на вратаря.

Малко след това Месут Йозил поднесе полуниско центриране към Адебайор в наказателното поле, но той от точката на дузпата стреля неточно над вратата. Анхел ди Мария пък пробва мерника си от 20 метра и прати топката съвсем малко над напречната греда.

В 13-та минута Чаби Алонсо тресна сглобката на гредите, след фалцов удар от фаул от позиция, от която изглеждаше, че ще центрира.

Обръчът пред вратата на домакините се затягаше все повече и в 15-та минута Марсело направи невероятен пропуск. Той бе изведен абсолютно сам от Ди Мария в наказателното поле и успя да заобиколи вратаря, но след това се подхлъзна и падайки не успя да вкара в опразнената мрежа.

Една от малкото атаки за домакините бе когато Маркус Розенберг се пребори с Пепе по крилото и от ъгъла на наказателното поле отправи неточен удар встрани от вратата. На Икер Касияс обаче явно му бе скучно и реши да направи зрелищно избиване в корнер, въпреки че нямаше никаква нужда от това.

На другия край на терена ударите на Реал бяха доста по-опасни. Ди Мария отправи диагонален изстрел от 12 метра и Тоньо за малко да изпусне топката под тялото си, но все пак успя да я заклещи с крака. След това Бензема си спря добре извеждащо подаване и от границата на наказателното поле направи чудесен удар, който за малко да счупи сглобката на гредите.

Натискът на Реал обаче бе много силен и в следващата атака мадридчани най-сетне разпечатаха вратата на домакините. Бензема, Адебайор и Йозил комбинираха добре на едно докосване и германецът изскочи зад защитата на домакините. След това залъга вратаря, че ще стреля, но вместо това чукна на Адебайор встрани и той спокойно вкара на празна мрежа.

Само 4 минути по-късно Реал нанесе втори удар. Чаби Алонсо пресече грешен пас в центъра и подаде на Йозил, който без да се забавя изведе Бензема и французинът не сбърка сам срещу вратаря.

Бензема очевидно се намираше в отлична форма и при поредното си включване преодоля съперник в наказателното поле и отправи голов удар, който обаче рикошира в крака на защитник и това спаси вратата на Сантандер.

Месут Йозил също правеше страхотен мач и се забавляваше на терена. При една ситуация той пробва изненадващ остър удар към вратата, който за малко да свари Тоньо неподготвен, но за негов късмет топката бе насочена право към него.

В 39-та минута Бензема показа високо самочувствие, освобождавайки се от двама защитници с петичка и така се озова на чиста стрелкова позиция в наказателното поле, но Тоньо направи шпагат и спаси удара с крак.

В самия край на полувремето Расинг стигна до първия си точен удар в рамките на вратата, дело на Кенеди с глава, но изобщо не затрудни Касияс.

На почивката статистиката бе внушителните 13-3 удара в полза на Реал и феновете на стадиона може би са се питали вече с колко гола ще падне Расинг.

Нещата можеха и да са доста различни, тъй като пет минути след започване на второто полувреме Сантандер спечели дузпа. Бившият играч на Барса Джовани дос Сантос преодоля Пепе в наказателното поле и след това бе спънат от Чаби Алонсо. Съдията правилно посочи бялата точка, но Касияс спаси удара на Пинийос.

Вместо да се стреснат от този пропуск обаче, играчите на Реал показаха необяснима пасивност и не създадоха нито едно чисто положение.

Расинг също не изглеждаше много опасен, но в 70-та минута изведнъж стигна до гол. Кенеди бе изведен с пас през центъра на защитата и оказал се сам на стрелкова позиция, не сбърка и матира Касияс.

Този гол вдъхнови домакините и за кратко Реал бе под напрежение. Карим Бензема обаче побърза да върне нещата на мястото им и само 5 минути по-късно възстанови преднината от да гола. Той получи извеждащ пас от Ди Мария и с прецизен фалцов удар покрай вратаря прати топката точно до далечната греда.

В 83-та минута и Реал спечели дузпа, след като Ди Мария слаломира между няколко защитници и накрая бе спънат в наказателното поле. Емануел Адебайор застана зад топката, но също като Пинийос не стреля много опасно и Тоньо спаси.

Нещата за малко да станат изключително интересни, защото секунди по-късно силен удар на Кенеди рикошира в защитник и за малко да изненада Касияс.

На другия край на терена Месут Йозил се опита да влезе с топката в мрежата, след като се откъсна от защитата и на два пъти финтира вратаря, но след като така и не се престраши да стреля, накрая топката му бе отнета.

Расинг - Реал Мадрид 1:3

0:1 Адебайор 23
0:2 Бензема 27
1:2 Кенеди 70
1:3 Бензема 75

Расинг: Тоньо, Пинийос (79 Франсис), Торехон, Осмар, Кристиан, Ласен (88 Тато), Колса, Кенеди, Мунитис, Дос Сантос (82 Ариел), Розенберг

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Пепе, Карвальо, Рамос, Чаби Алонсо, Гранеро (80 Каналес), Йозил (90 Алекс), Ди Мария, Бензема (80 Албиол), Адебайор



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар