сряда, 23 март 2011 г.

Искаме Евро 2020 заедно с Румъния

Силното вече лоби на България и Румъния ще работи за кандидатура на двете страни за Евро 2020. Това съобщи новият член на Изпълкома на УЕФА Борислав Михайлов на връщане от Париж. В управата макар и след балотаж попадна и румънският му колега Мирча Санду, предаде АСН.
"Отново ще се кандидатираме за първенство при младежите. Ще се пробваме във всички форуми - до 17, до 19 и до 21 години. Ако правителството успее да направи нов стадион и се подобрят още два-три, с румънския колега ще издействаме обща кандидатура за Евро 2020", сподели шефът на БФС.
Той заяви, че бъдещето на Лотар Матеус не зависи от евроквалификацията с Швейцария в София тази събота. Иначе Боби коментира успеха си на конгреса в Париж.
"Голямо признание за мен и за българския футбол. Надявам се да гледат на нас с още по-добро око. Ще бъде по-лесно да лобираме за интересите на България и целия регион, защото аз се явих и като негов представител, сподели Боби, - Вотът е таен. Не можеш да знаеш кого си убедил и кой е гласувал наистина за теб. Очевидно успях".
Основните задачи на Боби Михайлов и новия Изпълком на УЕФА са: финансова прозрачност, борбата с корупцията и черното тото, развитие на съдийството. В тази връзка Боби гарантира, че в Париж не е била коментирана темата с черно тото на контролата България - Естония, разследвана от ФИФА.

Източник actualno.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар